Locale Altele
Miercuri, 30 Septembrie 2020
Mie, 30 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cozi interminabile în Vama Petea
Ioana Gavrău  - Marti, 29 Martie 2011
Nervi întinși la maxim și ore întregi de staționare în vamă. Așa și-au petrecut ziua sute de sătmăreni care au tranzitat marți Vama Petea. Din cauza controalelor amănunțite pe care le efectuează autoritățile maghiare, timpii de așteptare în vamă au crescut.


Dacă dimineață traficul în Vama Petea era unul normal, după orele 11.00, coloanele de mașini aflate pe sensul de intrare în țară, respectiv pe cel de ieșire, se întindeau pe sute de metri.

Autoritățile ungare au anunțat luni că până în 3 aprilie 2011, atât la ieșirea din țară cât și la intrare, se vor efectua controale amănunțite.Măsura i-a nemulțumit pe oamenii care au tranzitat marți Vama Petea.

Nu pot să cred că stau atâta la rând. Prin Vama Petea se trecea în 2 minute, iar acum am așteptat mai bine de o oră“, a spus Flaviu Negrea, sătmărean.

Stau de o oră bună. Nu înțeleg de ce s-au oprit cu controlul“, a declarat Ioan Baltă, maramureșean.

Polițiștii de frontieră români spun că măsura luată de autoritățile maghiare provoacă un adevarat haos în rândul cetățenilor.

 „Lumea când vede coloana de mașini se panichează, nu știe la ce să se aștepte“, a spus Adiel Babici, șeful punctului de control din Vama Petea.


Dacă până la aplicarea controlului amănunțit timpul de așteptare era până la 10-15 minute, acum, cei care vor să tranziteze vama trebuie să aștepte mai bine de o oră.4476 vizite
Distribuie pe