Locale Altele
Marti, 18 Februarie 2020
Marti, 18 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mieii s-au vândut ca pâinea caldă
Ioana Gavrău  - Miercuri, 20 Aprilie 2011
Dacă marți niciun crescător de miei nu a fost prezent în Piața de Vechituri pentru a-și vinde „carnea fragedă pentru masa de Paște“, miercuri, de bună dimineața, locul amenajat special pentru vânzarea lor a fost umplut la refuz. Kilogramul de carne viu a trecut cu 13, 14 sau 15 lei, la miel, iar la ied, 10 lei. Conform programului stabilit de Direcția Sanitar Veterinară, sătmărenii vor putea cumpăra miei până sâmbătă.


Au venit din toate colțurile județului pentru a-și vinde mieii. Crescătorii de animale s-au declarat destul de mulțumiți încă de bună dimineață. Spațiul amenajat pentru miei a fost ocupat metru cu metru. Oferta a fost vastă, iar sătmărenii au avut de unde să aleagă. În ceea ce privește prețurile, crescătorii au pornit de la 13 lei/kilogram, însă au urcat și până la 15 lei, în funcție de cum își „citea“ clientul.


Am venit cu ei din Negrești. Înițial vroiam să îi ducem în sud, însă pentru că toate cheltuielile cu transportul lor erau mult prea mari, am hotărât să îi vindem în Piața de Vechituri. Kilogramul de miel viu trece cu 13-15 lei, în funcție de client și cum negociem“, a spus Dumitru Bodan, crescător de miei.

Iezii sunt mai ieftini

Cerere mare a fost și pentru iezi. Carnea este mai proaspătă, iar prețul este mai mic.

Am ajuns de cinci minute și am vândut deja 3 iezi. Cu toate acestea, doar azi suntem aici pentru că avem cerere mare acasă, în Valea Vinului. Acolo avem 600 de oi și 100 de capre și 70 de iezi. Nu ni se prea merită să stăm pe aici“, a spus Marin Lupșe.
Sacrificare pe loc


Tot în Piața de Vechituri este amenajat singurul loc autorizat din județ unde se pot sacrifica mieii. Costurile pentru manopera măcelarului se ridică la 25 lei, preț care nemulțumește crescătorii de animale.
Unii sătmăreni au fost miercuri să cerceteze piața și așteaptă să scadă prețurile. Conform programului stabilit de Direcția Sanitar Veterinară, sătmărenii vor putea cumpăra miei până sâmbătă.

1291 vizite
Distribuie pe