Locale Altele
Joi, 2 Aprilie 2020
Joi, 2 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A ars fabrica de mobilă din Tășnad VIDEO
Ioana Gavrău  - Joi, 28 Aprilie 2011
Cea mai mare fabrică de cherestea din județul Satu Mare s-a făcut scrum în urma unui puternic incendiu izbucnit joi, la orele după-amiezii. Două hale au ars din temelii, însă a fost afectată aproape întreaga cantitatea de cherestea. Flăcările s-au extins pe o suprafață de aproximativ 6 hectare. Pagubele se ridică la milioane de euro.


În mai puțin de un minut, flăcările au cuprins patru hale, iar vântul puternic a intensificat vâlvătaia. Cei 50 de oameni aflați în fabrică au încercat să stingă incendiul, însă exploziile din interior i-au obligat să părăsească halele.


A luat foc, nu știm cauza, am încercat să stingem, dar n-am mai putut sta de fum.Am așteptat pompierii să ne ajute. Înăutru au fost 40-50 de oameni, angajații, care tocmai se prăgăteau să meargă acasă. Noi am făcut tot ce am putut“, a spus un angajat al fabricii.Nu mai puțin de 7 autospeciale cu apă și spumă au fost trimise la fața locului. Timp de mai bine de 5 ore, 60 de pompieri și alți 30 de voluntari au încercat să lichideze incendiu.

Este un incendiu tipic pentru astfel de obiective, este interesant pentru că a acoperit o suprafață întinsă. Cantitatea de lemn pe metru pătrat este mare, se gășește lemn prelucrat, lemn sub formă finită, mobilă, de asemenea sunt anumite produse inflamabile care se folosesc în produse finite“, a spus inspectorul șef al ISU Satu Mare, colonelul Iulian Burz.

Intervenție grea

În ciuda eforturilor depuse de pompieri, intervenția a fost anevoioasă. Vântul puternic a intensificat flăcările, iar incendiul s-a extins extrem de repede .


Am vrut să oprim și să salvăm cât de mult. Am reușit să izolăm incendiul pe porțiuni importante. Am salvat centrala termică, o cantitate mare de cherestea din uscătoare și un depozit de cherestea. Incendiul s-a propagat datorită vântului puternic.La ora izbucnirii incendiul vântul a avut o viteză foarte mare, cantitatea de lemn, de praf, de lichid inflamabil au condus la generalizarea celor două hale de producție“, a spus colonelul Iulian Burz.Propritarii fabricii Victoria Mob din Tășnad au privit neputincioși cum li se distruge munca depusă în ultimele două decenii. Toată mobila era trimisă spre export, iar materia primă folosită era stejarul masiv.Fabrica a fost singurul obiectiv industrial important din Tășnad, unde lucrau 50 de oameni. Începând de mâine, mulți dintre ei vor rămâne șomeri.


Timp de aproape cinci ore, pompierii militari au încercat să stingă incendiul. Aceștiau au muncit până noaptea târziu și încearcă să afle care au fost cauzele. Până în momentul de față nu se cunoaște prejudiciul, iar proprietarii nu au vrut să spună dacă fabrica era asigurată.

Din primele cercetări, incendiul a fost provocat de niște scântei care s-au împrăștiat dintr-o încăpere din spatele fabricii“, a mai spus Iulian Burz.

4423 vizite
Distribuie pe