Locale Altele
Marti, 26 Mai 2020
Marti, 26 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
O șură și un autoturism au luat foc miercuri seara
ISU Satu Mare  - Joi, 12 Mai 2011
Pompierii miliatari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Someș“ Satu Mare au intervenit miercuri pentru stingerea a două incendii. Primul a izbucnit la o șură în localitatea Decebal, iar cel de-al doilea la un autoturism, pe strada Crișului. Din fericire, pompierii au reușit să stingă repede flăcările.


Miercuri, la ora 16.11, Detaşamentul de Pompieri Satu Mare a intervenit cu 2 autospeciale sub comanda Plt. adj. Borota Ioan, în localitatea Decebal, nr. 239, unde a izbucnit un incendiu la o şura şi casă aparţinând de M. Toader.

Forţele au ajuns la locul intervenţiei la ora 16.25 şi au constatat că ardea acoperişul unei bucătări de vară, acoperişul grajdului şi parţial acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 60 m .p., un şopron din lemn pe aproximativ 30 m .p., circa 3 tone de fân, cu pericol de propagare la restul casei de locuit şi anexele învecinate.

Au ars acoperişul pe aproximativ 60 m .p., un şopron pe 30 m .p. şi circa 3 tone de fân și s-au degradat ţigla pe aproximativ 60 m .p., placi azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 30 m .p., tavanul din scândură pa aproximativ 50 m .p., pereţii, tencuiala, şi parţial instalaţia electrică.

Din primele cercetărei reiese că incendiu a pornit din cauza unui scurtcircuit electric produs de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile.

Pagubele produse de incendiu au fost de aproximativ 10000 lei, iar datorită intervenţiei pompierilor militari s-a reuşit salvarea casei de locuit şi anexele învecinate în valoare de aproximativ 60000 lei.

Cea de-a doua intervenție a avut loc pe strada Crişului, unde un autoturism Ford Escort, cu numărul de înmatriculare SM-06-PBF, aflat în proprietatea lui C. Ioan, a luat foc.

Pompieri au ajuns la locul incendiului la ora 21.37 şi au constatat ca ardea tapiţeria şi capitonajul interior al capotei portbagaj, cu pericol de propagare la restul autoturismului. Cauza incendiul este tot un scurt circuit electric produs de un conductor electric defect sau neizolat corespunzator.

Prin interventia promptă a pompierilor s-a reuşit salvarea restului autoturismului în valoare de aproximativ 10.000 lei. Pagubele produse de incendiu se ridică la suma de aproxiamtiv 500 lei.

1192 vizite
Distribuie pe