Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Mii de sătmăreni şi-au măsurat gratuit glicemia la Dr. Coica
Florin Răchitan  - Duminica, 15 Mai 2011

Medicii şi asistenţii din cele nouă puncte instalate în toate cartierele oraşului Satu Mare au avut de lucru în permanenţă de dimineaţa până la orele după-amiezii în cadrul acţiunii de măsurare gratuită a glicemiei, tensiunii arteriale şi a frecvenţei cardiace, organizată sâmbătă de doctorul Dorel Coica.


 

Iniţiatorul acţiunii a alergat toată ziua de la un cort la altul, suplimentând mereu numărul testerelor care se epuizau repede datorită solicitărilor numeroase din partea sătmărenilor. Cu această ocazie au fost descoperite nu mai puţin de 30 de cazuri noi de diabet, bolnavii fiind sfătuiţi să apeleze la servicii medicale de specialitate.


 

La fiecare punct de măsurare a glicemiei, Dorel Coica şi-a făcut timp să discute cu oamenii care îl abordau ca pe un vechi prieten, le-a ascultat problemele, nu doar pe cele medicale, şi, în măsura posibilităţilor, le-a oferit soluţii, programându-i pentru consultaţii ulterioare la cabinetul medical sau sfătuindu-i cum să-şi menţină sănătatea.
 

 

„Judecând după numărul mare al oamenilor care au apelat la aceste servicii pe care le-am oferit azi gratuit îmi dau seama că va mai fi nevoie să facem asemenea acţiuni şi altădată. Conform calculelor colegilor, în cursul acestei zile am măsurat glicemia pentru aproape trei mii de sătmăreni şi vom repeta această acţiune ori de câte ori va fi nevoie. Sunt mulţumit că i-am putut ajuta măcar atât pe oamenii care au apelat la noi” – a declarat Dorel Coica.

2124 vizite
Distribuie pe