Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Jaf sub ochii forțelor de ordine?
Ioana Gavrău  - Miercuri, 25 Mai 2011
Apar indicii noi în cazul jafului de la benzinăria Petrom de pe Drumul Careiului. O parte din bani au fost deja găsiți, dar pe camerele video anchetatorii au văzut cum o patrulă mixtă de jandarm și polițist au privit nepăsători la agresorul care o amenința pe casieră cu un cuțit. S-au deschis două anchete interne, iar dacă se va dovedi că oamenii legii au greșit, aceștia riscă sancțiuni grave.


Jaful s-a petrecut marți dimineața, în jurul orei 04.30. Bărbatul, care purta un fular pe gură și o șapcă, a intrat peste casieră și, sub amenințarea cuțitului, i-a cerut toți banii încasați.

În jurul stației de carburanți patrulau un poliţist şi un jandarm. Conform unor surse din interiorul cercului anchetatorilor, niciunul din cei doi oameni ai legii nu au avut curajul să-l reţină pe agresor. Au privit neputincioși, preferând să-l aștepte afară.

Atât Poliția cât și Jandarmeria au deschis deja o anchetă.

La nivelul Inspectoratului s-a deschis deja o anchetă internă pentru a vedea ce făcea patrula mixtă în zonă și modul în care au acționat“, a spus Ana Mălăescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare.

Se fac demersuri în scopul stabilirii cauzelor și a circumstanțelor care au determinat prezența patrulei în zonă și modul în care au acționat“, a spus Camelia Lucuț, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Satu Mare.


În acest mod, hoțul a putut să acționeze în liniște. În câteva secunde a reușit să fugă cu aproximativ 10.000 de lei. Abia după ce hoțul a luat-o la fugă, patrula mixtă s-a hotărât să-l urmărească. Din păcate pentru ei, a fost deja prea târziu.

După ce a alergat ca nebunul 500 de metri, hoțul a ajuns pe malul stâng al Someșului, de unde s-a aruncat în râu, l-a traversat înotând și a ieșit în partea cealaltă, luând-o mai departe la fugă.

O parte din bani au fost găsiți lângă râu. 40% din cei 10.000 lei au fost recuperați de anchetatori.

Revenim cu date noi din anchetă...
3272 vizite
Distribuie pe