Locale Altele
Miercuri, 26 Februarie 2020
Mie, 26 Feb 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Patrula mixtă, cercetată penal în cazul jafului de la Petrom
Ioana Gavrău  - Luni, 30 Mai 2011
Jandarmul și polițistul care au dormit în timpul jafului de la benzinăria Petrom de pe strada Careiului riscă să își piardă locul de muncă. Aceștia sunt cercetați penal pentru neglijență în serviciu. Procurorii sătmăreni au început urmărirea penală împotriva lor și riscă închisoare de la o lună și până la doi ani ori amendă.


Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare a finalizat azi ancheta în cazul jandarmului care nu a intervenit în timpul jafului. Pe imaginile suprinse de camerele video din benzinărie se vede clar cum omul legii ezită să intervină în momentul în care casiera este amenințată cu cuțitul de tâlhar.

În urma verificărilor efectuate de către comisia de anchetă au fost identificate aspecte de natură penală, astfel încât comanda unităţii a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare în scopul continuarii investigaţiilor şi pronunţării asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei acestuia“, a declarat Camelia Lucuț, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

Situația este identică și în cazul polițistului, care, la fel ca și colegul său jandarm, nu a intervenit. Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare a formulat luni un denunț penal.

Pe lângă cercetarea disciplinară, împotriva celor două persoane s-a început urmărirea penală. Aceștia sunt acuzați de neglijență în serviciu“, a spus Ana Rusu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.


În urma cu o săptămână, o persoană neidentificată la ora actuală, a intrat într-o benzinărie, iar după ce a amenintat-o pe casieră cu un cuțit, a reușit să fugă cu suma de 10.000 lei. În timpul jafului armat, patrula mixtă formată dintr-un polițist și jandarm, dormea într-o cameră alăturată din incinta benzinăriei. Nici în momentul în care au auzit strigătele casierei, cei doi nu au avut curajul să intervină. O parte din bani au fost recuperați, însă infractorul este de negăsit.

Vezi AICI filmulețul jafului și alte date despre anchetă.

1622 vizite
Distribuie pe