Locale Altele
Duminica, 12 Iulie 2020
Dum, 12 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Concurs de anduranță la Botiz
Ioana Gavrău  - Duminica, 26 Iunie 2011
Clubul Sportiv Horses Sylvana, în colaborare cu Federația Ecvestră Română a organizat un nou concurs regional de enduro, reprezentând cea de a doua etapă a Campionatului Național de Anduranță Călare. Acesta s-a desfășurat la baza hipică de la Botiz, amplasată într-un peisaj minunat, la marginea pădurii Noroieni.


Inițial concursul a fost planificat pe data de 18 iunie, dar din motive tehnice s-a amânat cu o săptămână. Spre deosebire de anul trecut, când concurenții au avut posibilitatea de a alege dintre două distanțe diferite pe care au dorit să se întreacă, respectiv pe 30 km, sau 80 km, anul acesta cea de a doua etapă a Campionatului Național a fost organizat pe trei distanțe a câte 10 km, respectiv 60 km.


La etapa de campionat de la Botiz s-au înscris sportivii care sunt membri ai unui club de călărie cu profil de anduranță din toată țara, afiliat la Federația Ecvestră Română. Președintele clubului Horses Sylvana, Vasile Blaga, alături de alți 19 călăreți au concurat sâmbătă dimineața. Startul a fost dat la ora 09.30, concurenții având de parcurs 30 de kilometri.
Prima etapă a avut loc în aprilie, la Câmpina, la care s-au înscris doi sătmăreni. Primul concurs din acest an a fost organizat pe două categorii - începători și avansați, pe distanță de 30 km, respectiv 60 km. Dintre cei doi sportivi ai clubului Horses Sylvana, Dan Vancea, cu calul Puiu, s-a înscris în concursul de 30 km, însă, la primul control medical, după parcurgerea distanței de 10 km, nereușind să restabilească pulsul calului, a fost descalificat.Vasile Olimpiu Chereji, cu calul Sultan, s-a înscris în competiția de 60 km, iar conform clasamentului final s-a urcat pe cea de a doua treaptă a podiumului. Astfel, un membru al clubului Horses Sylvana a început sezonul anului în curs cu o medalie de argint pe această ramură sportivă.
Următoarele etape se vor organiza la Radăuți - judetul Suceava, la Cluj și la Miercurea Ciuc. Anul acesta Balcaniada se va organiza în Bulgaria, pe o distanță de 100 sau 120 km.

Pot opta să se înscrie la acest concurs sportivii care la etapele campionatelor naționale au parcurs cel putin de doua ori distanța de 80 km, clasandu-se printre primii trei, echipa națională fiind formată din echipajele călăreț - cal care au obținut cele mai mari punctaje.

3118 vizite
Distribuie pe