Locale Altele
Vineri, 5 Iunie 2020
Vin, 5 Iun 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul, cu bărcuța pe Someș
Ioana Gavrău  - Vineri, 1 Iulie 2011
Nu mai puțin de 30 de persoane, printre care și primarul Iuliu Ilyes, au pornit vineri după-amiază într-o mini-excursie spre Csenger. Călătoria a fost mai intersantă și plină de adrenalină pentru că traseul parcurs a fost făcut cu ajutorul bărcuțelor, pe râul Someș. Mai în glumă, mai în serios, unii participanți au spus că o iau pe urmele „marinarului“ Băsescu.


La orele 14 a avut loc îmbarcarea. Primul care s-a pregătit pentru excursie a fost primarul Iuliu Ilyes. Chiar dacă nu s-a mai plimbat cu o canoe pe Someș, Ilyes a declarat că acțiunea i se pare extrem de interesantă și trebuie promovată la nivel mai larg.
Nu am mai vâslit pe Someș, dar m-am plimbat cu un vaporaș acum 4 ani când am venit din Ungaria și până în Satu Mare. Acum am ocazia să vâslesc până în Csenger, să văd mult mai îndeaproape râul, este o excursie frumoasă. Someșul este foarte frumos, apa este curată, vegetația este foarte bogată. Sperăm că această posibilitate  să o dezvoltăm pentru cât mai mulți sătmăreni. În Ungaria are deja o tradiție, ei se vor duce mai departe mâine dimineața, pe un traseu mai lung, până la vărsarea Someșului în Tisa“, a spus Iuliu Ilyes.


Intenționat sau nu, viceprimarul Kereskenyi Gabor a ratat startul, motiv pentru care nu a mai apucat să urce în aceeași canoe cu primarul Ilyes. Plin de energie și mulțumit de mini-călătoria de ieri cu canoe, vicele a declarat că este pregătit pentru o nouă excursie. Și-a luat vesta de salvare și a luat-o pe urmele lui Traian Băsescu.


Suntem pe urmele lui Traian Băsescu, ne acomodăm cu apa“, a spus râzând viceprimarul.


Alături de reprezentanții Primăriei Satu Mare s-au aflat și cei ai Primăriei Csenger. Excursia a durat două ore, iar scopul ei a fost acela de a îmbunătăți relațiile între cele două orașe.

 

1571 vizite
Distribuie pe