Locale Altele
Joi, 16 Iulie 2020
Joi, 16 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Miliardarul din Top 300 nu a avut bani de cauțiune VIDEO
Ioana Gavrău  - Marti, 5 Iulie 2011
Omul de afaceri clujean, Liviu Florian, cercetat pentru trafic de influență în dosarul „Mita de la Vama Halmeu“ a formulat o cerere de eliberare provizorie pe cauțiune pentru care magistrații au stabilit suma de 200.000 lei. Cu toate că în 2010, Liviu Florian se afla printre miliardarii din Top 300, familia acestuia nu a putut achita cauțiunea.


Marți, magistrații sătmăreni au fixat termen în cazul dosarului „Mita de la Vama Halmeu“ în care inculpați sunt Nicoleta Dobrescu, fosta șefă a Vămii Halmeu, cercetată pentru dare de mită, clujenii Liviu Florian, cercetat pentru trafic de influență, respectiv Ion Savu, acuzat de complicitate la trafic de influență, Romeo Ioan Nițu, acuzat tot pentru complicitate la trafic de influență. În același dosar, tot ca și complice este cercetat Florin Feher.

Cu toate că pentru acest termen, în cauză trebuia audiat martorul Sergiu Ignat, propus de procurorul de caz al DNA Oradea, acesta a lipsit din motive de sănătate. Drept urmare, s-a amânat audierea lui și a celorlalți martori pentru data de 10 august.


Marți, în cătușe au fost aduși doar Liviu Florian și Romeo Ioan Nițu. În data de 24 iunie, Curtea de Apel Oradea a admis recursul formulat de apărătorul legal al lui Ion Savu, acesta fiind eliberat sub control judiciar.


Omul de afaceri clujean, Liviu Florian, a depus o cerere de eliberare provizorie pe cauțiune și alta de eliberare sub control judiciar. Pentru că familia miliardarului Top 300 nu dispunea de suma de 200.000, contravaloarea cauțiunii fixate de magistrați, apărătorul legal a renunțat marți la cererea de eliberare pe cauțiune.

Pe tot parcursul ședinței, avocatul lui Liviu Florian, Constantin Iordăchescu, a atacat în mod vizibil procurorul de caz al DNA, Marius Iancu. Acesta l-a acuzat de alte interese în acest dosar, spunând că Dobrescu și Feher au generat săvârșirea de infracțiuni care i se aduc clientului său.

Eu tot ce am avut de spus, am spus-o în sală. Domnul procuror, prin alte persoane, încearcă să-mi transmită tot felul de mesaje.Acest tip de comportament este doar o modalitate de a exercita presiuni asupra tuturor judecătorilor sătmăreni“, a spus avocatul Constantin Iordăchescu.


Mai mult, acesta a declarat că fosta șefă a Vămii Halmeu este nesinceră în declarații.

Dobrescu nu a oferit o justificare privind remiterea sumelor de bani către Nițu și Florian, cum este posibil ca Nicoleta Dobrescu să aibă amnezie de iarnă, să nu-și mai aducă aminte de nimic? Această femeie dovedește nesinceritate, unica probă directă fiind autodenunțul“, a spus Iordăchescu.

Drept la replică, procurorul de caz a declarat că este în faza de urmărire penală un dosar care-l vizează pe Liviu Florian, acesta fiind cercetat poentru cumpărarea de influență a unui magistrat din cadrul Curții de Apel Oradea.

Rămân în arest încă 2 luni

În data de 15 iulie 2011 expira măsura arestului preventiv, motiv pentru care apărătorii legali au cerut verificarea măsurii arestului preventiv. Aceștia au solicitat elibararea lui Savu și Nițu, motivând că nu mai este necesară privarea de libertate în condițiile în care inculpații au fost audiați, respectiv o parte din martori.

Judecătorul Tribunalului a respins cele două solicitări. Cei doi inculpați rămân în arest. Pentru termenul viitor vor fi citați ca martori fostul șef al ANV, Mărginean Radu Traian, omul politic din PD-L, Petrescu Eugeniu, respectiv Ioan Holdiș, președintele Organizației Județene a PD-L Satu Mare.

Noul termen a fost fixat pentru data de 10 august.
4240 vizite
Distribuie pe