Locale Altele
Joi, 28 Mai 2020
Joi, 28 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Polițiștii, la ușile sătmărenilor
Ioana Gavrău  - Vineri, 8 Iulie 2011
Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, alături de cei de la Ordine Publică și Poliția Locală au desfășurat vineri prima acțiune din cadrul campaniei „Vacanță în siguranță“. Cetățenilor din Cartierul Funcționarilor, 14 Mai și Lucian Blaga le-au fost prezentate riscurile la care se expun atunci când pleacă în vacanță.


Subcomisarul de poliție Simona Săndulescu, inspectorul Ana Petric, subinspectorul Felicia Hrihorișan , alături de elevii voluntari și Poliția Locală au bătut vineri la ușile cetățenilor din zonele menționate mai sus.


Spre surprinderea lor, foarte mulți sătmăreni își țin porțile încuiate.

Ne propunem, în mod practic, să deschidem subiecte de reflecţie, să îndemnăm oamenii să se protejeze cât de bine pot, dar şi să cultive relaţii de bună vecinătate şi de responsabilitate faţă de cei din jur“, a declarat Felicia Hrihorișan.
 


Proiectul vizează identificarea potențialelor victime ale infracţiunii de furt din locuinţă şi creşterea gradului de siguranţă a acestora. Totodată se urmărește creşterea responsabilităţii cetăţenilor în vederea adoptării unui comportament preventiv vizavi de bunurile şi valorile deţinute prin includerea unor măsuri suplimentare de siguranţă a locuinţei pe perioada absenţei prelungite de la domiciliu, stimularea coeziunii sociale prin încurajarea relaţiilor de bună vecinătate şi de „neighbourhood watch”, identificarea unor persoane / grupuri responsabile care doresc să ajute comunitatea asumându-şi un rol activ, de supraveghere a vecinătăţii.


Astfel de acțiuni vor fi organizate până la sfârșitul lunii august.


1289 vizite
Distribuie pe