Locale Altele
Marti, 19 Octombrie 2021
Marti, 19 Oct 2021
Trupul Claudiei Chiriță a ajuns acasă cu avionul Armatei
Ioana Gavrău  - Vineri, 15 Iulie 2011
Trupul neînsuflețit al Claudiei Chiriță, soția comandantului post mortem Laurențiu Chiriță, a ajuns vineri seara în Satu Mare. Sicriul a fost adus cu o aeronavă a Armatei Române. Pe pista Aeroportului Internațional Satu Mare s-a oficiat o slujbă religioasă, soția comandantului beneficiind și de onoruri militare.


Durere mare în sufletele apropiaților Claudiei Chiriță. În jurul orei 19.00, aeronava Armatei Române a aterizat pe pista din Satu Mare.Rând pe rând, membrii familiei defunctei s-au adunat în fața pistei. Două camioane pline cu militari au așteptat sicriul în care se afla trupul neînsuflețit al femeii. 49 de persoane s-au aflat pe lista celor care o așteptau pe Claudia Chiriță.


Doi preoți au oficiat o scurtă slujbă religioasă, iar sicriul, acoperit cu drapelul României, a fost urcat într-o mașină a Armatei Române.


Priveghiul va avea loc sâmbătă, iar înmormntarea duminică, de la ora 14.00, la Cimitirul de pe Amațiului.
Ora 14 - Pro TV

O serie neagra de coincidente socheaza, dupa un accident rutier produs joi, la pranz, pe Valea Prahovei. 2 femei au murit in acele momente si destinul face ca sotii lor, care erau legati si ei de o prietenie puternica, sa fi avut parte de un sfarsit cumplit.


Amandoi s-au prabusit cu avioanele pe care le pilotau. Ieri, una dintre vaduve primise raportul final al accidentului in care isi pierduse barbatul. Se intorcea impreuna cu prietena ei de la Bucuresti spre Campia Turzii, cand le-a aparut o masina din fata.

La un moment dat, pe DN 1, de pe contrasens, le-a izbit in plin o masina condusa de un barbat in varsta de 67 de ani. Fie a adormit, fie a facut infarct.

Ironie crunta: la 200 de metri distanta, femeile s-ar fi putut salva pentru ca exista parapeti de beton intre sensuri. Cea de la volan, sătmăreanca Claudia Chirita, 37 de ani, controlor de trafic aerian a murit pe loc. Anchetatorii au aflat ca sotul ei a fost capitanul comandor Laurentiu Chirita, prabusit impreuna cu un coleg, cu MIG-ul, anul trecut in noiembrie. Chiar joi a fost gata raportul cu concluziile tragediei de atunci.


Nu a fost nici eroare umana, nici defectiune tehnica. Ci un "factor atmosferic, care a influentat brusc traiectoria aparatului". Acum baietelul de sase ani a ramas orfan.

La o jumatate de ora de la accident de pe DN1, medicii au venit cu o alta veste tragica. Prietena Claudiei, satmareanca Iuliana Popa, a murit si ea din cauza ranilor prea grave. Peste cateva zile, implinea 45 de ani. Si ea, vaduva de pilot. Sorin Popa s-a prabusit si el cu MIG-ul in 2003, in timpul unui zbor de noapte. Sotii celor doua femei, moarte joi impreuna, isi dorm somnul de veci in morminte alaturate.

Trupul neinsufletit al Claudiei Chiriță va fi adus vineri acasa, în Satu Mare. Acesta va fi transportat cu masina mortuala a Armatei Romane, iar inmormantarea va avea loc duminică, de la ora 14.00, la cimitirul de pe Amatiului.

6517 vizite
Distribuie pe