Locale Altele
Luni, 16 Decembrie 2019
Luni, 16 Dec 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Familia Țânțaș, șmecheri pe șosele
Ioana Gavrău  - Marti, 19 Iulie 2011
Familia miliardarului din Țara Oașului este din nou în centrul atenției. Polițistul Cristian Georgian Dobrilă, de 30 de ani, a fost izbit din plin de un BMW în timp ce îl urmărea pe fiul omului de afaceri negreștean Vasile Tânțaș. Nu este primul accident în care au fost implicați membrii familiei Tânțaș. Darius Țânțaș, un alt fiul al miliardarului, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare pentru ucidere din culpă.


Ultimul eveniment rutier în care a fost implicat unul din membrii familiei Țânțaș a avut loc duminică, pe DN 22 C, între localitățile Castelu și Medgidia. Polițistul brăilean, detașat pentru o lună pe litoral, urmărea cu motocicleta o mașină Mercedes S Class, care circula cu viteză foarte mare și nu a oprit la semnal.


Conform primelor date, la volanul bolidului se afla Beny Țânțaș, fiul miliardarului din Neșrești Oaș. În mașină se pare că se afla și noua lui iubită, Natalia Mateuț, fiica lui Dorin Mateuț, o glorie a fotbalului românesc.

În urma accidentului, polițistul a ajuns în stare foarte gravă la spital.

Vitezomani de primă clasă

În septembrie 2008, un al fiul al miliardarului, Darius Țânțaș, de 24 de ani, a fost implicat într-un accident de circulație în urma căruia a murit un tânăr de 21 de ani. Conducând cu peste 200 km/h, cu o alcoolemie de 1,40 mg/l în sânge, cu permisul suspendat, Darius a intrat frontal într-o altă mașină, șoferul murind pe loc. La trei zile după evenimentul rutier, Darius s-a făcut nevăzut, motivând că se află sub tratament într-o clinică privată din Germania. La data respectivă, ministrul de interne, Cristian David, a cerut schimbarea șefului IPJ, dr. Liviu Tăut, imputându-i-se proasta investigare a cazului.
La câteva săptămâni după evenimentul rutier, Darius Tânțaș s-a predat poliției. Magistrații l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Avocatul lui Darius a fost Gheorghiță Mateuț, unul dintre cei mai buni și scumpi avocați din țară.

Fostul subprefect – la fel de vitezoman

Un alt frate de-al lui Beny Țânțaș, Samuel Țânțaș, a avut probleme cu poliția, tot din cauza vitezei excesive. Acesta a fost prins pe 15 februarie 2010 când gonea cu bolidul său, înmatriculat în Statele Unite, cu 179 de kilometri la oră. Nu pe autostradă, ci într-o localitate din judeţul Maramureş unde viteza legală este de maximum 50 kilometri pe oră.

Ca să-l prindă pe vitezoman, agenţii de circulaţie l-au urmărit 12 kilometri, iar în localitatea următoare au oprit câte cinci maşini pe fiecare sens ca să blocheze drumul. De nevoie, a oprit şi Ţântaş. Deşi imaginile erau foarte clare, omul nu recunoaşte nimic. Nici n-a semnat procesul verbal. Altfel ar fi rămas pe loc fără permis şi ar fi primit o amendă de 900 de lei. Samule Țânțaș, de 31 de ani, a fost pentru câteva luni subprefect de Satu Mare, fiind numit de PD-L, iar acum este inspector guvernamental.

Samuel Țânțaș este un important lider politic în Satu Mare și implicat în afacerile de familie ale tatălui său.

Cine e familia Țânțaș?

Preotul miliardar Vasile Țânțaș, din Negrești Oaș, are 11 copii și este totodată patronul firmei Beny Alex, acesta având o avere estimată la 10 milioane de euro, clasându-se în Top 500 miliardari ai României.

Vasile Țânțaș a fost implicat în scandalul „Băieților deștepți ai energiei“ care cumpărau electricitate de la Complexul Rovoinari și o vindeau mai departe, la un preț mult mai piperat, la Electrica. Totodată, firma Beny Alex este beneficiara multor contracte de îmbunătățiri funciare și amenajări de râuri, societate despre care se zvonește că ar fi favorizată de ANAR.

Tot Vasile Țânțaș a cumpărat Hotelul Dacia, monument istoric, din centrul orașului, pe care s-a angajat să-l transforme într-un hotel de 5 stele, însă criza financiară i-a stricat planurile. Acum încearcă să-l vindă maghiarilor. Familia Țânțaș a concesionat ștrandul termal din Satu Mare pentru 49 de ani și vrea să îl transforme într-un aqua –land.

7873 vizite
Distribuie pe