Locale Altele
Luni, 28 Septembrie 2020
Luni, 28 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ozsohanics Istvan, cel mai bun pompier la concursul „Scări“
Pompierii Satu Mare  - Miercuri, 7 Septembrie 2011
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al judeţului Satu Mare a organizat şi desfăşurat concursul profesional ,,SCĂRI” Ediţia I-a 2011. Acest concurs reprezintă o noutate pentru pompierii sătmăreni, fiind primul de acest gen organizat în ţara noastră, conceput după modelul din Ungaria.


La acest concurs au participat în total 18 echipe formate din 2 pompieri, plus un conducător de lot din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, Secţiei de Pompieri Carei, Staţiei de Pompieri Negreşti-Oaş, Gărzii de Intervenţie Turţ şi Gărzii de Intervenţie Tăşnad.

Concursul este unul de echipă, constând în urcarea pe scări interioare până la etajul 10 (175 de trepte) al unei clădiri, mai exact la înălţimea de 32 de metri, pompierii fiind echipaţi cu echipamentul de intervenţie constând din costum de protecţie la incendiu, bocanci de intervenţie, aparatul de respirat în funcţiune şi având asupra lor următoarele accesorii: 2 role de furtun tip C, o ţeavă de refulare, un distribuitor, 1 toporaş P.S.I., o cordiţă de legat furtun şi o coardă de salvare.

Concursul s-a desfăşurat în clădirea industrială de la ABO MIX. SA Satu Mare, iar pe această cale comanda inspectoratului aduce mulţumiri conducerii societăţii pentru sprijinul acordat desfăşurării concursului.

În urma desfăşurării concursului, echipajele din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare au ocupat primele trei locuri, astfel:

Locul I-echipajul format din plt. maj. Cardoş Gheorghe şi plt. Bărbuş Gheorghe, cu timpul de 1 minut, 20 secunde şi 06 sutimi.

Locul II- echipajul format din plt. Bora Gabriel şi plt. Kompasz Gabriel cu timpul de 1 minut, 20 secunde şi 48 sutimi.

Locul III- echipajul format din plt. Mondoca Vasile şi plt. Mureşan Manuel, cu timpul de 1 minut şi 25 secunde.

Diploma pentru cel mai rapid pompier a fost acordată plt. Ozsohanics Istvan, din cadrul Staţiei de Pompieri Negreşti-Oaş, care a obţinut timpul de 1 minut şi 18 secunde.

Concursul ,,SCĂRI ” dorim să fie o tradiţie pentru pompierii sătmăreni, punând un accent deosebit pe îmbunătăţirea capacităţii de reacţie si intervenţie pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte.


1199 vizite
Distribuie pe