Locale Altele
Duminica, 9 August 2020
Dum, 9 Aug 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Capsula timpului, îngropată în Grădina Romei
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Septembrie 2011

Un eveniment inedit a avut loc vineri, ca încheiere a ediţiei din acest an a Zilelor Culturale Maghiare Partium. Organizatorii din partea UDMR Satu Mare şi a Fundaţiei „Identitas” au îngropat în Grădina Romei, în vecinătatea Casei Verzi, sub copacul lui Szecsenyi, o aşa-numită capsulă a timpului, o cutie ce conţine obiecte şi mesaje ale generaţiei actuale pentru cei care o vor dezgropa peste 40 de ani.
 

 

Într-o atmosferă veselă şi emoţionantă, toţi cei care au participat cât de puţin la organizarea celei de-a zecea ediţii a Zilelor Partium, dar şi reprezentanţii mass-media, au aşezat în cutie diverse obiecte considerate a fi reprezentative pentru vremurile noastre, de la ziare şi bileţele cu mesaje pentru generaţiile viitoare la maşinuţe-matchbox sau stick-uri.
 

 

Cutia metalică a fost închisă etanş şi îngropată într-un tub în pământ, peste care a fost aşezat un capac de beton şi o placă de marmură, cu o inscripţie ce va indica timp de decenii ce anume se află în locul respectiv.


 

Cutia va fi dezgropată în 2051, la cea de-a 50-a ediţie a Zilelor Partium şi, dacă ne ajută Dumnezeu, noi sperăm să relatăm şi atunci despre acel eveniment.

1688 vizite
Distribuie pe