Locale Altele
Marti, 12 Noiembrie 2019
Marti, 12 Nov 2019
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Proteste la început de an școlar
Ioana Gavrău  - Luni, 12 Septembrie 2011
Nu mai puțin de 61.000 de elevi sătmăreni au început azi noul an școlar. Festivitățile de deschidere au avut loc în fiecare unitate de învățământ, excepție făcând Grupul Școlar Ioniță G. Andron din Negrești Oaș, respectiv Școala din Stâna. Aici profesorii au refuzat să intre la ore, cadrele protestând împotriva numirii politice a noului director. În Stâna, romii nu și-au trimis copiii la școală pentru că au auzit că actualul director urmează să fie schimbat.


Dacă săptămâna trecută profesorii de la Grupul Școlar Ioniță G. Andron din Negrești Oaș au protestat în fața Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, luni, în prima zi de școală, aceștia au refuzat să intre la ore. Ei sunt nemulțumiți de numirea în funcția de director a lui Ovidiu Hotca, pe care îl acuză că ar fi fost numit politic și nu pentru performanțele dobândite.

Astfel, cei 1000 de elevi ai Grupului Școlar Ioniță G. Andron din Negrești nu au susținut luni prima oră de dirigenție, așa cum s-a întâmplat în majoritatea școlilor.

La Stâna, protestele au început încă din prima zi de școală. Elevii sunt deja obișnuiți cu astfel de situații. Și anul trecut, în Stâna, școala a început cu o săptămână întârziere, părinții protestând pe vremea respectivă împotriva schimbării directorului.

Kelemen Hunor – invitat de onoare la Colegiul Național Kolcsey Ferenc

Ministrul Culturii și Patrimoniului Național, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a participat luni la inaugurarea noii clădiri a Colegiului Național Kolcsey Ferenc.Acesta a fost însoțit de secretarul de stat Pasztor Gabriella, respectiv de parlamentarii sătmăreni Edei Istvan și Varga Attila. Nici primarul Iuliu Ilyes, subprefectul Pataki Csabași viceprimarul Kereskenyi Gabor. După ce au vizitat noua clădire, ministrul Kelemen Hunor a vorbit despre rolul educației.

Festivități obișnuite la celelalte licee


Forfotă și agitație mare la toate școlile și liceele din județ. Elevii s-au pregătit pentru prima zi de școală, etalându-și fiecare cele mai frumoase vestimentații. Florile s-au vândut ca pe bandă rulantă, comercianții încasând profituri semnificative într-o singură zi.

Vremea a ținut cu elevii, iar astfel, toate festivitățile s-au ținut în curtea școlilor. Nu în toate unitățile de învățământ, clasele sunt pregătite pentru noul an școlar. La Colegiul Național Ioan Slavici lucrările de reabilitare a clădirii nu au fost încă finalizate. Astfel, o parte dintre elevii claselor a XII-a vor fi nevoiță țină cursuri după-amiază.2105 vizite
Distribuie pe