Locale Altele
Sambata, 4 Aprilie 2020
Sam, 4 Apr 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Răpită din fața Adăpostului de Noapte
Ioana Gavrău  - Miercuri, 14 Septembrie 2011
O femeie de 36 de ani, cazată la Adăpostului de Noapte Satu Mare, a fost sechestrată și bătută de concubinul acesteia. Tânăra a fost răpită marți seara, din parcarea din fața instituției. La nicio jumătate de oră de la răpire, o patrulă de jandarmi a găsit mașina în care se aflau trei tineri și femeia sechestrată. Pe numele celor trei bărbați au fost întocmite acte premergătoare pentru săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal și lovire.


Conform anchetatorilor, femeia de 36 de ani, cazată pe timp de noapte la Centrul Social de Asistență pentru adulți, a fost chemată pană în parcare, cel mai probabil de concubinul ei, care i-a spus telefonic să iasă pentru a-și ridica hainele de schimb.

„Seara, după ora 20.00, nicio persoană nu are voie să părăsească Centrul. Marți, femeia s-a învoit de la paznic pentru a ieși 10 minute până în parcare, pentru a vorbi cu cineva. Aceasta nu s-a mai întors ulterior“, a declarat Daniel Săvianu, directorul Adăpostului de Noapte.


În momentul în care a ajuns în parcare, femeia a fost așteptată de trei bărbați, printre care se afla și concubinul ei. Acolo, a fost lovită de nenumărate ori și băgată cu forța în mașina. După nicio jumătate de oră de la sechestrarea ei, o patrulă de jandarmi au reușit să identifice mașina în care se afla tânăra sechestrată.

În jurul orei 22,00, un echipaj de jandarmerie care asigura măsurile de ordine publică în zona cartierului Solidarităţii, a observat un autoturism deplasându-se cu farurile stinse, iar în interiorul acestuia, trei bărbaţi care ţineau cu forţa o femeie îmbrăcată în pijama. Jandarmii oprit autoturismul şi au solicitat celor trei bărbaţi să-şi decline identitatea. După ce au fost identificaţi drept Ioan G., de 47 de ani, din Tarna Mare, Cristian R., de 41 de ani, din Halmeu şi Petre G., de 31 de ani, din Şiria judeţul Arad, jandarmii i-au condus la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Satu Mare, pentru continuarea verificărilor. Din primele cercetări, a rezultat că cei trei bărbaţi au chemat victima la poarta Adăpostului de noapte, unde era cazată, cu motivul că „i-au adus ceva haine de acasă”. De aici femeia a fost băgată cu forţa în autoturism, unde a primit mai multe lovituri, până în momentul în care a fost salvată de intervenţia jandarmilor“, a spus Camelia Lucuț, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare.

Celor trei bărbaţi le-au fost întocmite actele premergătoare fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi lovire, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare. În funcţie de numărul zilelor de îngrijire ale victimei va fi efectuată încadrarea juridică a faptei.

Răpit de propriul tată

Miercuri, în jurul orei 12.00, polițiștii sătmăreni au fost sesizați verbal de o femeie de 55 de ani, din localitatea Dorolț, despre faptul că luni seara, nepotul său de 9 ani, aflat în încredințarea ei, a fost luat fără încuviințarea sa din locuința personală, chiar de tatăl micuțului.


În urma verificărilor efectuate, bărbatul a fost identificat de polițiști pe raza municipiului Satu Mare, împreună cu el aflându-se și minorul de 9 ani.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „lipsire de libertate în mod ilegal”, în formă agravantă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 189, alin. 2 din Codul Penal.

1547 vizite
Distribuie pe