Locale Altele
Luni, 27 Ianuarie 2020
Luni, 27 Ian 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Doi hoţi, cetăţeni maghiari, prinşi după o urmărire cu împuşcături
Ioana Gavrău, Florin Răchitan  - Vineri, 30 Septembrie 2011

Poliţiştii sătmăreni au prins în noaptea de joi spre vineri doi cetăţeni maghiari care au prădat în ultimele luni mai multe locuinţe pe raza judeţului Satu Mare.

Update ora 13.30

Cei doi hoți se pare că acționau cu proponderență pe raza județului Maramureș, însă au dat spargeri în Satu Mare, Negrești Oaș și Bixad. Prejudiciul total ajunge la suma de 60.000 euro.

Cei doi hoți au fost trasportați la Baia Mare, cel mai probabil pentru reconstituire.

Ora 08.00

Hoții au fost prinși după o urmărire ca-n filme, la trecerea peste calea ferată de la Livada, şi nu s-au oprit decât după ce poliţiştii au tras nu mai puţin de 20 de focuri de avertisment. 
 

Cei doi cetăţeni maghiari operau numai în timpul nopţii şi, cu un tupeu ieşit din comun, pătrundeau prin efracţie în casele în care dormeau proprietarii.

Poliţiştii i-au urmărit timp de trei luni, iar în noaptea de joi spre vineri i-au prins în flagrant. Fiind încolţiţi de oamenii legii, hoţii au încercat să scape cu maşina, gonind cu toată viteza dinspre Baia Mare spre Satu Mare.

 

Până la urmă au fost blocaţi de echipajele Poliţiei înainte de trecerea peste calea ferată de la Livada, după ce poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armele din dotare pentru a trage de focuri de avertisment.
 „În dimineaţa zilei de vineri, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Satu Mare, sprijiniţi de lucrătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă, i-au identificat şi prins pe numiţii M. Ferencz de 36 ani şi M. Janos de 24 ani, ambii cetăţeni maghiari, suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Cei doi bărbaţi pătrundeau prin forţarea geamurilor tip termopan sau topirea uşilor tip termopan în vile, în timp ce proprietarii erau acasă şi dormeau la etaj sau mansardă. Asupra celor doi suspecţi au fost găsite cagulele folosite în comiterea faptelor precum şi o importantă sumă de bani. Pentru prinderea lor s-au tras focuri de armă în plan vertical, fiind folosite cartuşe de manevră. M. Ferencz şi M. Janos au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând ca în cursul zilei să fie prezentaţi Parchetului şi Instanţei de Judecată cu propunere de arestare preventivă“, a declarat Camelia Borz, purtătoarea de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare. 

 

Vom reveni cu amănunte…
2341 vizite
Distribuie pe