Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Lapte fără corn în școli
Ioana Gavrău  - Marti, 15 Noiembrie 2011
Miercuri, Primăria Satu Mare ar fi trebuit să încheie contractele cu cele două firme care au câștigat licitația privind furnizarea laptelui și a cornului guvernamental pentru elevii sătmăreni. Însă, licitația pentru furnizarea produselor de panificație a fost contestată, motiv pentru care Primăria nu poate mișca un deget până la rezolvarea situației.

Prin prezenta vă facem cunoscut faptul că procedura de licitaţie deschisă, organizată în vederea încheierii contractului de furnizare : Lot 2 “ Furnizarea şi distribuirea produselor de panificaţie elevilor din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat, precum şi copiilor preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, din municipiul Satu-Mare, în anul şcolar 2011-2012,, a fost contestată de ofertantul SC Farkas Trans SRL, cu sediul în localitatea Turda judeţul Cluj situat pe ultimul loc ( locul IV) în urma finalizării licitaţiei electronice“, era menționat în comunicatul de presă al Primăriei.

Menţionăm faptul că SC Farkas Trans SRL are acelaşi sediu şi reprezentant legal ca şi SC BAMPAN IMPEX SRL, furnizorul cornului din ultimii doi ani. Motivul care stă la baza contestaţiei este preţul ofertantului câştigător, SC Mircea Blaga SRL - furnizor local, care din punct de vedere al contestatorului este foarte mic, cu toate că este sensibil apropiat de preţul cu care SC BAMPAN IMPEX SRL a asigurat furnizarea cornului în ultimi doi ani, în condiţiile în care costul aferent transportului zilnic pe o distanţă dus intors de 410 km era considerabil, fără a ţine seama de probleme intâmpinate în ceea ce priveşte calitatea produselor furnizate şi respectarea programului zilnic de distributie.

De luat în seamă este şi faptul că, Consilul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins numai in decursul lunii octombrie a acestui an trei contestaţii depuse de SC Farkas Trans SRL.

Date fiind acestea autoritatea contractantă se află în imposibilitatea încheierii contractului de furnizare produse de panificaţie până la soluţionarea contestaţiei de către Consilul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor , fapt ce determină întârzierea furnizării cornului cu cel puţin o lună.

1626 vizite
Distribuie pe