Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Directorul ARR rămâne în arest
Ioana Gavrău  - Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Directorul ARR Satu Mare, Nicolae Jurj, rămâne în arestul IPJ Satu Mare după ce magistrații Curții de Apel Oradea au respins recursul formulat de apărătorul legal. Ședința a început miercuri dimineață, la ora 09.00, judecătorii pronunțându-se abia după ora 12.00. Nicolae Jurj este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență.

În ciuda efortului depus de apărătorul legal al inculpatului, Nicolae Jurj rămâne în arestul IPJ Satu Mare până la expirarea celor 29 de zile de arest. Acesta a fost reținut vineri pentru 24 de ore, iar magistrații sătmăreni au emis sâmbătă un mandat de arest pentru 29 de zile. Cu toate că au făcut recurs, magistrații Curții de Apel Oradea au menținut măsura dată de Tribunalul Satu Mare.

Conform procurorilor DNA, în cursul lunii mai 2011, inculpatul Jurj Nicolae, în calitate de şef la Agenţia teritorială Autoritatea Rutieră Română Satu Mare, i-a pretins unui denunţător suma de 2.500 lei pentru ca subordonaţii săi să nu efectueze controale la firma denunţătorului. Din suma pretinsă, Jurj Nicolae a primit de la denunţător 2.000 lei.

În acelaşi scop, în cursul lunii mai 2011, inculpatul a mai pretins de la un colaborator al denunţătorului o cantitate de motorină sau suma de 1.000 lei, echivalentul combustibilului.
De asemenea, la data de 18 noiembrie 2011, inculpatul Jurj Nicolae, în calitate de şef al A.R.R. Satu Mare, a pretins şi primit de la acelaşi denunţător suma de 2.500 lei motivând că a intervenit pe lângă funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare pentru ca aceştia să favorizeze firma denunţătorului la momentul efectuării unui control de specialitate. Cu această ocazie, procurorii au procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 18 noiembrie 2011, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, iar sâmbătă, 19 noiembrie, în urma audierilor de la Tribunalul Satu Mare, a fost arestat pe o perioadă de 29 de zile.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I. – Direcţia Generală Anticorupţie. Nicolae Jurj a candidat din partea PDL în 2008 la Primăria Carei şi tot de acest partid a fost propulsat în fruntea ARR Satu Mare.

1604 vizite
Distribuie pe