Locale Altele
Marti, 9 August 2022
Marti, 9 Aug 2022
La Turţ s-a inaugurat staţia de pompare a apei potabile
Lorena Georgi  - Miercuri, 5 Noiembrie 2008

Demarată înainte de 1989 cu scopul de a deservi exploatarea minieră şi comuna, investiţia pentru alimentarea cu apă potabilă a comunei Turţ a fost finalizată abia în 2008, iar marţi a avut loc inaugurarea oficială a staţiei de pompare.

La eveniment au participat prefectul Radu Bud, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef,  primarul comunei, Ioan Belbe, actuali şi foşti consilieri locali, precum şi primarii comunelor învecinate. Investiţia, ce depăşeşte 2 milioane lei, este finanţată în proporţie de 70% prin programul SAPARD şi 30% dintr-un împrumut al primăriei.


Lucrarea constă în mai bine de 10 km de conductă de aducţiune de la un bazin de 300 mc, amplasat pe un deal, staţia de pompare şi un rezervor de 300 mc, precum şi 18 km de conducte reprezentând reţeaua de distribuţie a apei potabile.

Prefectul Radu Bud a afirmat că această investiţie înseamnă mult pentru cetăţenii comunei Turţ, cărora li se oferă unul din elementele ce definesc noţiunea de civilizaţie şi totodată confort. Primarul comunei Turţ, Ioan Belbe, a anunţat că deja există un alt proiect prin care să se realizeze sistemul de canalizare în comună.
Tags: inaugurare  apa  turt  
2289 vizite
Distribuie pe