Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Explozie la staţia de epurare
Florin Răchitan  - Vineri, 7 Noiembrie 2008

Doi muncitori au fost răniţi uşor în urma unei explozii care a avut loc în după-amiaza zilei de joi la staţia de epurare a municipiului Satu Mare. Aceştia sunt angajaţi ai firmei turceşti care modernizează staţia de epurare de pe strada Gabriel Georgescu în cadrul unui proiect ISPA.
 
Ei încercau să sudeze o piesă pe capacul unui rezervor uriaş numit metantanc, când s-a produs deflagraţia. Potrivit declaraţiilor directorului Apaserv, Ioan Leitner, rezervorul respectiv nu este dat încă în folosinţă, dar conţine reziduuri de nămol intrat în putrefacţie, care a dus la acumularea de biogaz în interiorul metantancului.

Scânteile produse de aparatul de sudură folosit de muncitori au aprins gazul acumulat sub capacul rezervorului, producând explozia. În urma acesteia, cei doi muncitori turci au fost răniţi uşor, suferind arsuri la nivelul feţei. Au fost duşi la spital cu o maşină de serviciu şi li s-au acordat îngrijirile medicale necesare, fiind internaţi la secţia Chirurgie Plastică. Starea lor este stabilă şi sunt în afara oricărui pericol.


Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă a dispus demararea unei anchete pentru cercetarea condiţiilor în care s-a produs acest accident. La faţa locului s-a deplasat şi comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”, colonelul Gheorghe Strâmb, cel care a reclamat nu demult nepotrivirea racordurilor de la hidranţii de pe teritoriul staţiei de epurare cu echipamentele maşinilor de intervenţie ale pompierilor. Din această cauză, în cazul în care s-ar fi declanşat vreun incendiu în urma exploziei, intervenţia pompierilor ar fi fost grav limitată.

Tags: exlozie  statia epurare  satu mare  
2803 vizite
Distribuie pe