Pentru a doua oară în acest an, Cramele Oprișor din Mehedinți și-au prezentat vinurile la Satu Mare, iar degustarea de joi seara a făcut ca restaurantul Class să devină neîncăpător.
Capacitatea de productie a companiei care comercializează vinurile Cramelor Oprişor este de 3,5 milioane de litri, iar tehnologia folosită este cea mai modernă din Romania. Cele 300 ha de teren viticol se afla in Podgoria Golul Drancei. In perioada 2001-2008 s-au plantat 230 de hectare din soiurile Feteasca Neagra, Tamaioasa Romaneasca, Chardonnay, Pinot Gris, Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Shiraz, Primitivo si Dornfelder.
„Vinul dezvaluie consumatorului bogatia naturala a strugurilor, imbratisand armonios darul pamantului, puritatea aerului si mangaierea catifelata a soarelui” a spus Nicolae Lintu, event manager la Carl Reh Winery. Valoarea vinurilor produse de Carl Reh Winery - gamele La Cetate, River Route, Val Duna - a fost confirmata prin castigarea, in ultimii ani, a numeroase premii la concursurile interne si internationale.
De remarcat etichetele de colecție realizate de pictorul Ciprian Paleologu și, mai ales, ideea realizării unei colecții speciale...Eroticon, cu un Merlot apreciat mult joi seară de cei prezenți la eveniment.
Alături de vinurile de colecție, bucătarul Tegze Arpad a oferit bucate alese, de la biftec tartar cu caviar roșu și negru pînă la cornulețe cu marmeladă de ceapă roșie și afine. Sau spumă din pate de ficat de gîscă sau vitello tonnato.
La eveniment a ținut să participe primarul Iuliu Ilyes, alături de oameni de afaceri sătmăreni și chiar din județele Sălaj și Cluj.