Locale Altele
Luni, 26 Februarie 2024
Luni, 26 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Grevă de avertisment în şcolile sătmărene
Leontina Volosciuc  - Luni, 10 Noiembrie 2008

Profesorii sătmăreni afiliaţi sindicatelor FEN şi FSLI din Satu Mare au intrat azi în grevă de avertisment între orele 12.00 şi 14.00, ca să-i constrângă pe guvernanţi să le asigure salarii mai mari.

Membrii celor două sindicate din învăţământ din Satu Mare au participat la greva de avertisment alături de cele 4 sindicate la nivel naţional, FSLI, FEN, Alma Mater şi Spiru Haret. Liderul FEN Satu Mare, Ioan Drăgan, a declarat că profesorii respectă calendarul întocmit la referendumul din urmă cu 2 săptămâni. Astfel, toate unităţile şcolare din judeţ au participa la greva de avertisment, profesorii au intrat la ore, dar nu au predat lecţii elevilor.


La Satu Mare, 95% dintre cadrele didactice sunt membre de sindicat FEN, iar restul sunt afiliate Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Marţi, sindicaliştii se vor întâlni din nou cu membrii guvernului ca să discute despre problemele salariale. Dacă nu vor ajunge la un rezultat, săptămâna viitoare, în data de 18 noiembrie, cadrele didactice din cele patru federaţii sindicale vor intra în grevă generală.

Tags: greva  avertisment  profesori  
1775 vizite
Distribuie pe