Locale Altele
Vineri, 24 Septembrie 2021
Vin, 24 Sept 2021
Strongman înecat în balastiera Apa
Veronica Hodas  - Luni, 3 Septembrie 2012

Strongestman-ul maramureșan Alin Popa (33 de ani) s-a înecat sâmbătă în balastiera Apa. Fostul concurent al competiţiilor de Strongestman a chefuit mai multe ore împreună cu prietenii, după care în noaptea de sâmbătă spre duminică s-a urcat pe un sky–jet și s-a aventurat în mare viteză în largul lacului.

 

Această bravadă i-a fost fatală, sky-jet-ul s-a răsturnat la un moment dat, sportivul a mai reușit să înoate câteva secunde, după care a fost înghițit de ape, în văzul prietenilor săi.

 

Pompierii au început căutările încă de sâmbătă seara, cu ajutorul bărcii pneumatice, însă fără nici un rezultat.

 

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” Satu Mare, căutările s-au reluat luni, pompierii fiind ajutați și de un echipaj de scafandri de la ISU Arad.

 

Alin Popa s-a născut în 1978, locuia în localitatea maramureşeană Seini şi era căsătorit. A fost bodyguard la Clubul Arena din Seini, al cărui proprietar este fostul campion de taekwon-do ITF Mihai Mădăian.

 

De-a lungul carierei sale de sportiv, Alin a obţinut rezultate remarcabile la competiţiile naţionale:

- locul 6 la Strongman Mamaia 2008
- locul 7 la Strongman Mamaia 2009
- locul 6 la Bear Brothers Braşov 2009
- locul 5 la Strong Menfest 2010, Bucureşti
- locul 4 la Strong Man Power Gym Codlea & BearBrothers 2011.

UPDATE: Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Someş" Satu Mare, Aurel Ulici, cadavrul lui Alin Popa a fost găsit luni după-amiază de scafandrii arădeni şi depus la morgă pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

4289 vizite
Distribuie pe