Locale Altele
Marti, 20 Octombrie 2020
Marti, 20 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Taxă pentru camioanele care intră în municipiul Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 25 Aprilie 2013

Consilierii locali au aprobat în şedinţa de joi un nou regulament privind accesul pe raza municipiului a autovehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone. Acesta prevede plata unor taxe de la 20 de lei/zi până la 1.800 lei/an, în funcţie de zonă şi capacitatea camioanelor.

 

Viceprimarul Marcela Papici a declarat că regulamentul s-a adoptat în urma unor întâlniri cu transportatorii, după modelul celui funcțional în Oradea, scopul fiind respectarea unor norme în ceea ce privește orarul de aprovizionare a magazinelor și traseele camioanelor prin municipiu.

 

Noul regulament ar trebui să elibereze locurile de parcare de pe principalele străzi din Satu Mare, blocate de multe ori în timpul zilei de camioanele care aprovizionează magazinele.

 

“Cei care traversează oraşul sunt obligaţi să plătească. Le indicăm rute, vor exista protocoale cu benzinăriile de la marginea oraşului, de unde îşi vor cumpăra un permis de traversare a oraşului. Şoferii, mai ales străinii, ştiu că peste tot se practică acest sistem de autorizare, cu sau fără taxă” - a precizat viceprimarul Marcela Papici.

 

Taxa va intra în vigoare din 1 iunie. Șoferii care nu vor respecta prevederile noului regulament vor plăti amenzi cuprinse între 100 şi 1.500 de lei, însă în prima lună vor primi doar avertismente.

1643 vizite
Distribuie pe