Locale Altele
Sambata, 1 Aprilie 2023
Sam, 1 Apr 2023
Consiliul Judeţean mută Centrul de Creaţie în fostul sediu al Gazetei
Florin Răchitan  - Marti, 28 Mai 2013

Consilierii judeţeni au aprobat luni în unanimitate predarea clădirii în care au funcţionat până nu demult cotidienele locale Gazeta de Nord-Vest şi Friss Ujsag către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale.
 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a explicat că mutarea este necesară fiindcă acest centru tocmai şi-a pierdut sediul, retrocedat foştilor proprietari, şi se doreşte evitarea unei situaţii în care Consiliul Judeţean să plătească chirie pentru asigurarea funcţionării unei instituţii subordonate, în condiţiile în care are la dispoziţie o clădire situată în zona centrală şi care este în patrimoniul judeţului.

 

Reamintim că această clădire, situată pe strada Mihai Viteazul nr.32, a fost sediul redacţiei Gazetei de Nord-Vest, iar proprietarii brand-ului a renunţat la ea după scandalul în urma căreia echipa redacţională s-a scindat şi o parte a ei a fost evacuată cu forţa din clădire.

 

Tot în şedinţa de luni s-a aprobat şi rectificarea bugetului judeţului, după ce Guvernul a acordat 3,3 milioane de lei în vederea stingerii unor datorii istorice ale Spitalului Judeţean Satu Mare. Adrian Ştef a anunţat că o parte din aceşti bani vor fi folosiţi şi pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la Policlinica Veche de pe strada Gheorghe Lazăr.

 

De asemenea, vicepreşedintele Mircea Govor a dat câteva detalii despre lucrările care vor începe în curând pentru reamenajarea intrării în clădirea principală a Spitalului Nou. După modelul unei instituţii similare din Austria, aici va fi amenajat un spaţiu de primire a bolnavilor, o unitate de alimentaţie publică, o librărie şi un chioşc pentru ziare, astfel încât pacienţii şi vizitatorii lor să aibă parte de condiţii civilizate la accesul în spital.

1140 vizite
Distribuie pe