Locale Altele
Marti, 29 Septembrie 2020
Marti, 29 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Postul de Poliţie Socond a primit un nou autoturism
Poliția Satu Mare  - Marti, 25 Iunie 2013

Un nou autoturism Dacia Logan a fost repartizat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, în baza unui proiect ce pune accent pe dezvoltarea conceptului poliţiei de proximitate în mediul rural şi integrarea comunităţilor dezavantajate economic în societate.

 

Proiectul, demarat în parteneriat de către Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia de Ordine Publică şi Fondul de Coeziune Elveţian, are ca principal obiectiv întărirea capacităţii poliţiei de ordine publică în mediul rural.

Se urmăreşte astfel prevenirea infracţionalităţii şi a victimizării, creşterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum şi intervenţia operativă a Poliţiei în rezolvarea sesizărilor.

 

Aceste obiective pot fi realizate în primul rând prin dezvoltarea capacităţilor de formare în domeniul poliţiei rurale, dar şi prin oferirea unui suport logistic şi operaţional corespunzător. În consecinţă, mai multe autoturisme de poliţie au fost repartizate judeţelor, maşina alocată Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare ajungând la Socond, Post de Poliţie din cadrul Secţiei 4 Beltiug Poliţie Rurală.  Repartizarea autoturismelor a fost făcută în baza unei evaluări întocmite de Direcţia de Ordine Publică, din cadrul I.G.P.R., ce a avut în vedere pe lângă situaţia infracţională ori contravenţională şi elemente demografice sau sociale.

           

Folosirea în patrulări a noului autoturism va facilita contactul direct cu locuitorii din comunităţile defavorizate şi va contribui la întreţinerea unei comunicări active şi a unei intervenţii prompte la evenimente.

 

692 vizite
Distribuie pe