Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prima stradă din Satu Mare fără cabluri pe stâlpi
Florin Răchitan  - Marti, 13 August 2013

Primarul Dorel Coica a inaugurat marţi, împreună cu city-managerul Dan Băbuţ şi reprezentanţii firmei executante Alfarom, prima stradă din Satu Mare modernizată la standarde cu adevărat europene, cu toate cablurile electrice şi de telefonie îngropate în subteran, astfel că nici un fir nu mai atârnă de stâlpii nou-nouţi din reţeaua de iluminat public.

 

Strada Nouă, adiacentă Bulevardului Cloşca, a început să fie reabilitată în luna septembrie a anului trecut, lucrările fiind finalizate în luna iulie a acestui an.

 

Reabilitarea a constat nu doar în îngroparea cablurilor, ci şi în reasfaltare pe toată lungimea de aproape 300 metri a străzii, extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare, realizarea racordurilor la fiecare gospodărie, trotuare şi rigole pe ambele sensuri de circulaţie, precum şi parcele de zone verzi.

 

Investiţia a costat 679.000 de lei, iar firma executantă asigură, oficial, o garanţie de 2 ani, însă reprezentantul firmei a dat asigurări că nu vor fi probleme pe această stradă timp de zece ani de acum încolo. Dorel Coica a declarat că aşa îşi doreşte să arate fiecare stradă care va intra de acum înainte în reabilitare în municipiul Satu Mare.

1884 vizite
Distribuie pe