Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Semafoare cu butoane la trecerile periculoase pentru pietoni
Florin Răchitan  - Miercuri, 28 August 2013

Întrunită miercuri într-o şedinţă prezidată de primarul Dorel Coica, Comisia de Circulaţie de pe lângă Primăria Satu Mare a aprobat amplasarea unor semafoare cu butoane în trei locaţii considerate a fi periculoase pentru pietoni, care au fost scena mai multor accidente rutiere cu victime.

 

Unul dintre semafoare va fi amplasat, la propunerea consilierului local Maskulik Csaba, în dreptul trecerii de pietoni care face legătura între cartierele Micro 15 şi Micro 16, la intersecţia dintre Drumul Careiului şi Aleea Universului.

 

Cel de-al doilea semafor va fi amplasat în curând la trecerea de pietoni peste Bulevardul Octavian Goga, în faţa supermarketului Billa. Cel de-al treilea semafor va fi instalat în dreptul trecerii de pietoni de pe strada Martirilor Deportaţi, între vechea tipografie şi intrarea în Piaţa Mare.

 

Tot în urma sesizării consilierului local Maskulik Csaba şi a analizei pe teren a situaţiei, s-a decis înfiinţarea unei treceri de pietoni pe str. Ştefan cel Mare, la intersecţie cu str. Ceahlăului şi Marsilia, precum şi limitare de viteză la 30 km/h în zonă, deoarece imobilul situat pe str. Rândunelelor nr.1, cunoscut de sătmăreni ca fiind „casa proptită”, prezintă un risc ridicat de prăbuşire, fiind un posibil pericol pentru pietonii care circulă în zonă.

 

De asemenea, pentru reglementarea parcării autovehiculelor pe Drumul Careiului, în zona         societăţii Saturn, s-a luat decizia trasării unui marcaj longitudinal cu lăţime de 1,2 m pentru circulaţia pietonilor, precum şi montarea indicatorului „Oprirea Interzisă” în zona Policlinicii Caritas.

1562 vizite
Distribuie pe