Locale Altele
Luni, 8 Martie 2021
Luni, 8 Mar 2021
Cade capul şefului Poliţiei Locale după scandalul de la Consiliul Local
Florin Răchitan  - Joi, 26 Septembrie 2013

Nemulţumit de atitudinea şefului Poliţiei Locale, Florin Găzdac, în timpul scandalului ce l-a avut ca protagonist pe Sergiu Băbăşan la şedinţa de joi a Consiliului Local Satu Mare, primarul Dorel Coica i-a solicitat acestuia să-şi prezinte demisia, pentru a nu fi demis, imediat după şedinţă.

 

Florin Găzdac s-a conformat şi şi-a depus demisia pe biroul primarului după câteva minute. Dorel Coica i-a imputat lipsa de reacţie la incidentul din sala de şedinţe, unde, de-altfel, se afla şi Florin Găzdac, ca „spectator”.

 

Cu toate că era de aşteptat să se întâmple ceva, având în vedere faptul că grupul de protestatari începuse să se adune în holul Primăriei încă de la orele amiezii, şeful Poliţiei Locale nu a luat nici o măsură pentru a preveni evenimente nedorite, iar în prima fază nu s-a aflat nici un poliţist local în zonă.

 

În momentul în care Sergiu Băbăşan a sfidat regulamentul de desfăşurare a şedinţei şi a început să vocifereze, iniţial a intervenit doar portarul de la Primărie pentru a-l calma, sub privirile impasibile ale şefului Poliţiei Locale. Spre finalul şedinţei au apărut şi doi poliţişti locali, care au escortat grupul de protestatari în afara clădirii.

 

„În aceste condiţii, ce încredere mai pot să am eu în acest om, cum poate el să protejeze siguranţa cetăţenilor, dacă este total nepregătit într-o asemenea situaţie, în sala în care aleşii sătmărenilor dezbat proiecte de hotărâre?” – s-a întrebat primarul Dorel Coica la puţin timp după incident.

 

El a precizat că Florin Găzdac va mai rămâne în funcţia de şef al Poliţiei Locale până la expirarea termenului legal de demisie, după care prerogativele sale vor fi preluate de adjunctul său, Ioan Precup, acesta urmând să fie şef interimar până la organizarea unui concurs pentru desemnarea noului comandant.

 

„Sub noua conducere vreau ca Poliţia Locală să fie o instituţie militarizată şi serioasă, capabilă să-şi îndeplinească atribuţiile în slujba sătmărenilor” – a încheiat Dorel Coica.

1661 vizite
Distribuie pe