Locale Altele
Joi, 22 Octombrie 2020
Joi, 22 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bătutul apei în piuă despre Roşia Montană
Florin Răchitan  - Vineri, 27 Septembrie 2013

Temele şedinţei de vineri a Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Satu Mare au fost exploatarea gazelor de şist şi exploatarea minieră cu cianuri la Roşia Montană, respectiv impactul acestora asupra mediului.

 

La dezbateri au participat reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a mediului, ai sindicatelor, patronatelor, dar şi ai instituţiilor care au atribuţii în acest domeniu, precum şi deputaţii UDMR de Satu Mare, Erdei D. Istvan şi Kereskenyi Gabor.

 

Aşa cum a remarcat viceprimarul Marcela Papici, „noroc că nu noi trebuie să luăm o decizie în legătură cu aceste proiecte”, astfel că dezbaterile s-a bătut doar apa în piuă, participanţii aducând arhicunoscutele argumente pro şi contra, mai ales contra, atât din punct de vedere ecologic, cât şi economic.


Singurele concluzii concrete la care s-a ajuns în urma acestor dezbateri au fost anunţurile făcute de cei doi parlamentari şi de viceprimarul Marcela Papici, potrivit cărora grupurile parlamentare ale UDMR şi PNL vor vota împotriva proiectului Roşia Montană. Nu ca şi cum n-am fi ştiut asta până acum.749 vizite
Distribuie pe