Locale Altele
Vineri, 23 Februarie 2024
Vin, 23 Feb 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul Dorel Coica vrea să desfiinţeze Groapa lui Gyuszi
Florin Răchitan  - Sambata, 28 Septembrie 2013

Îngrijorat de numărul mare de şobolani care mişună pe sub scândurile din piaţeta de pe Aleea Coposu, cunoscută sub numele de Groapa lui Gyuszi, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a lansat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, un apel către sătmăreni să-şi exprime părerea şi să propună o nouă utilitate spaţiului respectiv.

 

Sugestiile sunt aşteptate pe site-ul Primăriei Satu Mare, dar şi pe noul cont personal de Facebook al primarului, după ce vechiul cont a fost şters în urmă cu câteva zile de cei pe care i-a numit „adversari politici”.

 

Actualul edil-şef nu a ratat ocazia să-l „ciupească” puţin pe predecesorul său, susţinând că acesta ar fi minţit în legătură cu provenienţa şi preţul materialelor de construcţii din care s-a realizat Groapa lui Gyuszi  (potrivit declaraţiilor sale, lemnul ar proveni din Polonia şi nu din Brazilia, aşa cum se anunţase în momentul achiziţiei, iar calitatea lasă de dorit, dovadă fiind degradarea structurii într-un timp relativ scurt, ceea ce necesită înlocuirea constantă a unor elemente).

 

În plus, Dorel Coica a atras atenţia asupra pericolului reprezentat de şobolanii care se pare că s-ar fi înmulţit sub „podeaua” de lemn a piaţetei, ceea ce nu e o veste tocmai bună pentru părinţii care-şi duc copiii acolo la joacă.

 

Conducerea Primăriei îi consultă, aşadar, pe sătmăreni în legătură cu modificările pe care le consideră a fi necesare pentru transformarea piaţetei în altceva, inclusiv în patinoar în aer liber.

 

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Dorel Coica a făcut referiri şi la controversata prelungire a contractului cu societatea de salubrizare Florisal, motivând că aceasta a fost, cel puţin deocamdată, cea mai bună soluţie, având în vedere faptul că e vorba de o firmă sătmăreană, cu angajaţi sătmăreni, iar o parte din banii plătiţi pentru serviciile acesteia se întorc la bugetul local, sub formă de impozite, şi nu ajung aiurea în alte oraşe din ţară.

 

El a anunţat, totodată, micşorarea sumelor plătite de Primărie către Florisal, cu 2 milioane de lei anual, conform noului contract, precum şi un control mai sever al activităţii acesteia.

 

De asemenea, referindu-se la scandalul provocat de PDL-istul Sergiu Băbăşan la şedinţa de joi a Consiliului Local, primarul a afirmat că acesta a folosit nişte oameni amărâţi ca masă de manevră, deoarece locatarii blocurilor fostului Gostat nu au avut habar, iniţial, că vor participa la o acţiune anti-Florisal, ei fiind momiţi la şedinţă cu promisiunea că Băbăşan le va rezolva problema veche a canalizării, în urma presiunii exercitate asupra consilierilor.

 

De-altfel, primarul a promis că luni dimineaţa va merge la faţa locului, împreună cu viceprimarul Radu Roca şi directorul societăţii Apaserv, Dan Stegerean, pentru a găsi o soluţie în ceea ce priveşte canalizarea din zona blocurilor fostului Gostat de pe Drumul Careiului.

 

În altă ordine de idei, Dorel Coica a anunţat că în următoarea perioadă îi aşteaptă semnătura proiecte în valoare totală de 500 milioane de euro, pe care le pregătește împreună cu ceilalți primari din nou-înfiinţata Zonă Metropolitană Satu Mare, acestea urmând să fie depuse pentru finanțare la Uniunea Europeană în perioada 2014 - 2019. "Acestea sunt deocamdată proiectele pregătite deja, dar nu ne oprim și vrem să mai facem și altele, astfel încât valoarea finanțărilor pe care le putem câștiga să depășească miliardul de euro" - a precizat Dorel Coica.

2798 vizite
Distribuie pe