Locale Altele
Marti, 27 Octombrie 2020
Marti, 27 Oct 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primăria a câștigat procesul, filarmonica rămâne a orașului
Florin Răchitan  - Joi, 24 Octombrie 2013

Fostul primar al municipiului Satu Mare, Iuliu Ilyes, a postat joi pe Facebook un anunț potrivit căruia, după doi ani de procese, Primăria a câștigat în instanță dreptul de proprietate asupra clădirii care găzduiește Filarmonica „Dinu Lipatti”.

 

Mai precis, Curtea de Apel Oradea a respins contestația în anulare formulată de SC Dacia SA la sentința privind trecerea clădirii filarmonicii în proprietatea municipiului Satu Mare.

 

Povestea a început în momentul în care proprietarul Hotelului Dacia, miliardarul negreștean Vasile Țânțaș, a considerat că partea de clădire a filarmonicii este inclusă în clădirea hotelului și, ca urmare, a fost nemulțumit de intenția Consiliului Local de a înscrie în Cartea Funciară partea respectivă de clădire, ca proprietate a municipiului Satu Mare.

 

În toamna anului 2011, Hotărârea respectivă a Consiliului Local a fost atacată în contencios administrativ de prefectul de atunci, Radu Giurcă, instalat în funcție de PD-L, partid care, la un moment dat, îl instalase ca subprefect și pe unul dintre fiii miliardarului negreștean, Samuel Țânțaș.

 

După doi ani de procese, Curtea de Apel Oradea a dat câștig de cauză, în această vară, Primăriei Satu Mare, iar acum a respins și contestația formulată de firma lui Țânțaș, stabilind definitiv dreptul de proprietate al municipiului Satu Mare asupra părții de clădire în care funcționează filarmonica.

 

„Acțiunea pornită de primărie în toamna anului 2011, primită atunci cu reticență de câțiva consilieri, atacată în contencios de Prefectura Satu Mare, criticată de unii de la Oficiul Cadastrului, s-a încheiat cu succes. Clădirea filarmonicii a intrat definit în patrimoniul public al municipiului Satu Mare » - a anunțat Iuliu Ilyes în postarea sa de pe Facebook.

1128 vizite
Distribuie pe