Locale Altele
Duminica, 28 Noiembrie 2021
Dum, 28 Nov 2021
Vine iarna, autorităţile jură că nu le va lua prin surprindere
Florin Răchitan  - Luni, 25 Noiembrie 2013

În condiţiile în care previziunile meteorologice anunţă scăderea temperaturilor sub 0 grade Celsius şi se aşteaptă ninsori începând cu ziua de marţi, directorul societăţii Florisal, care se ocupă de deszăpezirea arterelor de circulaţie în municipiul Satu Mare, Vasile Puşcaş, anunţă că s-au făcut toate pregătirile necesare pentru a nu exista probleme deosebite în trafic, indiferent de cantitatea de zăpadă cu care ne vom confrunta în următoarele zile.

 

În cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o împreună cu primarul Dorel Coica, el a declarat că are pregătite 14 pluguri de zăpadă şi şase utilaje care împrăştie clorură de magneziu pentru a curăţa carosabilul de gheaţă.

 

Vasile Puşcaş susţine că utilajele pot să intervină în maxim 20 de minute pentru a curăţa cele două poduri peste Someş şi intrările în oraş, iar planul prevede ca în prima fază a intervenţiei să fie curăţate şi bulevardele şi străzile mai circulate, astfel că se asigură curăţarea de urgenţă a 65% din teritoriul municipiului Satu Mare.

 

Directorul Florisal roagă sătmărenii să fie cooperanţi în timpul intervenţiei şi să nu blocheze accesul utilajelor parcându-şi maşinile în dreptul punctelor de colectare a deşeurilor. De asemenea, vor fi amplasate indicatoare pe porţiunile de drum pe care vor interveni utilajele de deszăpezire, iar parcarea maşinilor va fi interzisă pe porţiunile respective în timpul intervenţiei.

 

Costul total al operaţiunilor de deszăpezire din această iarnă se estimează la o valoare cuprinsă între 2 şi 3 milioane de lei, iar Florisal are pregătite în acest scop 500 tone de sare şi 56 tone clorură de magneziu.

1045 vizite
Distribuie pe