Locale Altele
Marti, 16 Octombrie 2018
Marti, 16 Oct 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Se reziliază contractul cu firma care i-a îmbolnăvit pe copiii din Odoreu
Florin Răchitan  - Vineri, 24 Ianuarie 2014

În cadrul unei conferinţe de presă ce a urmat şedinţei Colegiului Prefectural, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a anunţat rezilierea constractului cu firma Simultan SRL din judeţul Timiş, cea care a livrat laptele ce i-a îmbolnăvit pe cei 46 elevi de la şcoala din Odoreu.

Conform rezultatele parţiale ale analizelor de laborator, prezentate de prefectul Eugeniu Avram, laptele din lotul livrat la şcoala din Odoreu a fost stabilit ca fiind cauza toxiinfecţiei alimentare în masă, deoarece prezenta modificări organoleptice şi încărcături microbiene ce depășeau nivelul maxim admis.

Firma va fi sancţionată deoarece a pus în pericol sănătatea copiilor, iar autorităţile au dispus confiscarea întregii cantităţi de lapte din aceste loturi şi s-a emis şi o alertă alimentară la nivel naţional, întrucât firma comercializează lactate şi în alte judeţe, fiind furnizor în cadrul programului guvernamental „Cornul şi laptele” în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Sălaj şi Vâlcea.

Adrian Ştef a anunţat că va începe procedurile pentru organizarea unei noi licitaţii în vederea desemnării unui alt furnizor de lapte, dar până atunci, timp de aproximativ o lună de zile, elevii din şcolile sătmărene nu-şi vor mai primi porţiile gratuite de produse lactate. El şi-a exprimat regretul pentru această situaţie, dar a declarat că nu-şi poate asuma riscul de a îmbolnăvi şi alţi copii cu laptele suspect.

De-altfel, toţi cei zece copii din Odoreu internaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare pentru a fi ţinuţi sub observaţie de medici au fost externaţi în cursul zilei de vineri, după ce starea lor s-a ameliorat şi au scăpat de orice pericol în urma toxiinfecţiei.

844 vizite
Distribuie pe

Peste 92% dintre sătmărenii participanți la referendum au votat DA. Degeaba.
Luni, 8 Octombrie 2018
Prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, și președintele Biroului Electoral...   continuare

Satu Mare pregătit pentru referendum
Vineri, 5 Octombrie 2018
Având în vedere organizarea referendumului național pentru revizuirea Constituției din 6 și 7 octombrie 2018, Instituţia Prefectului – Judeţul Satu Mare a coordonat activităţile premergătoare zilelor votului. Toate secţiile de votare au preşedinţi...   continuare

Patru orașe din Ardeal au format Alianța Vestului. Adrian Cozma: ”Încă nu-i târziu nici pentru Satu Mare să se alăture”!
Miercuri, 3 Octombrie 2018
Patru mari oraşe din regiunea de Vest a României...   continuare

Ca de obicei, elevii au început școala fără lapte și corn. Acum se dă vina pe ”o problemă informatică”.
Vineri, 28 Septembrie 2018
Licitația pentru furnizarea laptelui, cornurilor și merelor trebuie reluată din motive tehnice, independente de Consiliul Județean Satu Mare.   continuare

Ministrul Ioana Bran a semnat. Hotel Sport va fi al sătmărenilor.
Vineri, 28 Septembrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, deputat PSD de Satu Mare, a semnat vineri proiectul de hotărâre privind cedarea Hotelului Sport către...   continuare