Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Prefectul Eugeniu Avram a acordat audienţe la Bârsău
Prefectura Satu Mare  - Luni, 3 Februarie 2014

Prefectul Eugeniu Avram continuă seria audienţelor în teritoriu. Astfel, în data de 3 februarie, el a susţinut audienţe la Bârsău, unde au participat 63 de cetăţeni care şi-au prezentat problemele şi nemulţumirile.

Prefectul a fost însoţit la Bârsău de reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Direcţiei Silvice şi Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, împreună cu specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului.

Majoritatea covârşitoare a problemelor ridicate de către cetăţeni se referă la aplicarea Legii Fondului Funciar, dar şi probleme privind îndeplinirea atribuţiilor de către reprezentanţii autorităţilor publice locale şi probleme sociale.

Prefectul Eugeniu Avram i-a informat pe cetăţeni că, din cauza faptului că Legea nr. 165/2013 ce prevede o serie întreagă de activităţi privind inventarierea suprafeţelor ce intră sub incidenţa legilor proprietăţii nu a fost încheiată în toate unităţile administrativ teritoriale, prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Românie, s-a prelungit termenul de aplicare cu şase luni.

Urmează ca în această perioadă să se mai clarifice situaţia rezervelor terenurilor agricole şi forestiere ce pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate şi totodată revizuirea tuturor cererilor nesoluţionate pentru ca, de îndată ce se va împlini termenul de suspendare, comisiile locale să fie pregătite şi astfel să se poată urgenta validările în comisia judeţeană.

În două dintre cazuri, prefectul a dispus, în calitate de preşedinte al Comisiei judeţene pentru aplicarea legii fondului funciar, primarului şi secretarului comunei Bârsău, să se prezinte la Instituţia Prefectului şi, împreună cu specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului, să se verifice conţinutul dosarelor şi temeiurile de fapt şi de drept ce au condus la nerezolvarea acestora.

În cazul problemelor sociale, prefectul, împreună cu cei care l-au însoţit, a dat îndrumările corespunzătoare şi i-a direcţionat către factorii competenţi din judeţ, urmând ca, în cazul în care vor fi nemulţumiţi de soluţionarea problemelor ridicate, să aducă la cunoştinţă Instituţiei Prefectului. Au mai fost discutate şi alte probleme de natură edilitar – gospodărească ale comunei.

814 vizite
Distribuie pe