Joi, 30 Octombrie 2014 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleBlogZoneCAUTA     Web  satumareonline.ro       
Protest aplanat de prefectul Eugeniu Avram la Vama Halmeu
Prefectura Satu Mare - Duminica, 16 Februarie 2014

Urmare a protestului cetăţenilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu din data de 15.02.2014, începând cu ora 16, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Poliţiei de Frontieră şi Punctului Vamal pentru a discuta concret cu protestatarii despre doleanţele acestora.

Discuţia a avut loc la Primăria comunei Halmeu, unde prefectul le-a explicat cetăţenilor despre necesitatea introducerii măsurilor prevăzute în Ordinul ANAF nr. 3477/2013 care defineşte caracterul ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajul călătorilor care vin dintr-o ţară terţă spaţiului extracomunitar.

După discuţii concrete, cetăţenii au înţeles obligativitatea celor care vin dintr-o ţară terţă de a respecta normele prevăzute în ordin, conştienţi fiind despre efectele juridice ale acestuia în caz de nerespectare.

Prefectul Eugeniu Avram i-a asigurat pe cetăţeni că va transmite doleanţele lor Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României. Cetăţenii au mai precizat că ei nu urmăresc să săvârşească speculă, ci doar să-şi completeze veniturile.

Duminică, prefectul Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de lucru cu reprezentanţii factorilor cu atribuţii privind aplicarea Ordinului ANAF şi, împreună cu aceştia, s-a redactat un raport ce a fost trimis Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României.Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
Vizite : 293


Administratie

Cursă specială Transurban de Luminaţii în municipiul Satu Mare
Joi, 30 Octombrie 2014
Pentru ca toţi sătmărenii să poată ajunge la cimitirele în care sunt înhumate familiile şi persoanele apropiate, primarul municipiului Satu Mare, dr.Coica Costel Dorel împreună cu directorul Transurban, Ionuţ Bujor au decis introducerea unei curse suplimentare în perioada 1 – 3 noiembrie 2014. Cursa va avea următorul traseu: str. Cuza Vodă – str. G. Lazăr – 1 Decembrie – b-dul Brătianu – b-dul Vasile Lucaciu– str. I. Slavici – str. Banat – str. Eroilor – cimitir str. Rodnei– str. Lăcrămioarei – b-dul Aurel Vlaicu.
Gata cu apa cafenie la Carei! Începe modernizarea reţelei din oraş.
Marti, 28 Octombrie 2014
Directorul societăţii Apaserv, Dan Stegerean, şi cel al Samcif SA, Bogdan Marin, care a câştigat licitaţia, au semnat marţi ultimul contract din proiectul de 100 milioane de euro prin care se modernizează şi se extind reţelele de apă din aproape întregul judeţ Satu Mare, din fonduri europene. Acest ultim contract prevede înlocuirea conductei care asigură alimentarea cu apă a municipiului Carei de la sursa din Doba, astfel că, potrivit prevederilor contractului, până la sfârşitul anului viitor careienii ar trebui să scape de coşmarul apei cafenii.
Începe reabilitarea Teatrului
Luni, 27 Octombrie 2014
Miercuri se semnează contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii Teatrului de Nord, proiectul fiind astfel demarat după aproape trei ani de la obţinerea de la Uniunea Europeană a fondurilor în valoare de 2,5 milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional. Proiectul a înregistrat întârzieri mari după ce prima licitaţie a fost anulată din cauza problemelor de natură tehnică din ofertele tuturor firmelor participante. Apoi, în această vară s-a organizat o nouă licitaţie pentru desemnarea firmei care va executa lucrările.
Terenurile de la frontieră, vândute doar cu avizul MApN
Luni, 27 Octombrie 2014
Persoanele care deţin terenuri extravilane amplasate în apropierea frontierei de stat nu le pot vinde decât cu avizul Ministerului Apărării Naţionale, potrivit Legii nr. 17/2014, care a intrat în vigoare pe data de 11 aprilie 2014. Astfel, potrivit art. 3 al Legii nr. 17/2014, „terenurile agricole situate în extravilan pe o adâncime de 30 km faţă de frontiera de stat şi ţărmul Mării Negre, către interior, precum şi cele situate în extravilan la o distanţă de până la 2.400 m.
Program special pentru eliberarea actelor de identitate
Luni, 27 Octombrie 2014
Dreptul la vot poate fi exercitat numai în baza unui act de identitate valabil. În acest sens, în vederea punerii în legalitate a persoanelor care au acte de identitate expirate, în săptămâna 27.10.2014 - 02.11.2014, Serviciul de Evidenţă al Persoanelor şi Ghişeu Unic din cadrul D.E.P. a Municipiului Satu Mare, va avea următorul program de lucru: Luni (27.10.2014) - vineri (31.10.2014) - 08.30 - 18.30; Sâmbătă (01.11.2014) - 08 - 16.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici