Sambata, 02 August 2014 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleBlogZone

CAUTA     Web  satumareonline.ro       
Protest aplanat de prefectul Eugeniu Avram la Vama Halmeu
Prefectura Satu Mare - Duminica, 16 Februarie 2014

Urmare a protestului cetăţenilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu din data de 15.02.2014, începând cu ora 16, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Poliţiei de Frontieră şi Punctului Vamal pentru a discuta concret cu protestatarii despre doleanţele acestora.

Discuţia a avut loc la Primăria comunei Halmeu, unde prefectul le-a explicat cetăţenilor despre necesitatea introducerii măsurilor prevăzute în Ordinul ANAF nr. 3477/2013 care defineşte caracterul ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajul călătorilor care vin dintr-o ţară terţă spaţiului extracomunitar.

După discuţii concrete, cetăţenii au înţeles obligativitatea celor care vin dintr-o ţară terţă de a respecta normele prevăzute în ordin, conştienţi fiind despre efectele juridice ale acestuia în caz de nerespectare.

Prefectul Eugeniu Avram i-a asigurat pe cetăţeni că va transmite doleanţele lor Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României. Cetăţenii au mai precizat că ei nu urmăresc să săvârşească speculă, ci doar să-şi completeze veniturile.

Duminică, prefectul Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de lucru cu reprezentanţii factorilor cu atribuţii privind aplicarea Ordinului ANAF şi, împreună cu aceştia, s-a redactat un raport ce a fost trimis Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României.Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
Vizite : 240


Administratie

Autorităţile judeţene preiau investigarea furturilor de la Carei
Vineri, 01 August 2014
Ca urmare a sesizărilor unor cetăţeni către Primăria municipiului Carei şi a informării primarului Kovacs Eugen, prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, s-a deplasat vineri la Carei pentru a găsi soluţii concrete în vederea diminuării numărului spargerilor şi furturilor din locuinţe, societăţi comerciale sau autovehicule. Reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a întâlnit cu un grup de cetăţeni, persoane care au fost păgubite cu sume cuprinse între 300 lei şi 34.000 lei (bani, bijuterii sau produse electronice).
Iertarea micilor datornici se amână, informaticianul DITL e în concediu
Joi, 31 Iulie 2014
Momente comico-absurdo-jenante la şedinţa de joi a Consiliului Local, la proiectul de hotărâre prin care s-ar fi anulat creanţele mai mici de 40 de lei pe care o au unii sătmăreni către bugetul local. Conducerea Primăriei a propus această măsură motivând că recuperarea acestor creanţe ar fi ineficienţă şi chiar păguboasă, în condiţiile în care cheltuielile s-ar ridica în fiecare caz la 150 de lei, ceea ce înseamnă că pentru ipotetica încasare a sumei totale ar trebui cheltuit mai mult.
Cartier de locuinţe sociale şi pentru tineret pe strada Vulturului
Joi, 31 Iulie 2014
Primarul Dorel Coica a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a început demersurile necesare pentru preluarea în administrare a unui teren de aproximativ 9 hectare situat pe strada Vulturului şi aflat în prezent în patrimoniul Ministerului Apărării Naţionale, cu scopul de a construi acolo un cartier cu locuinţe sociale şi pentru tineret, în locul fostei unităţi militare. De construirea cartierului s-a arătat interesat un fond german de investiţii, care ar asigura banii pentru realizarea locuinţelor.
Trei tineri ofiţeri, noii colegi ai jandarmilor sătmăreni
Marti, 29 Iulie 2014
Începând cu data de 28 iulie, trei absolvenţi ai Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” - arma Jandarmi au ales să-şi desfăşoare activitatea la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Satu Mare. La venirea în unitate, tinerii absolvenţi au fost primiţi de inspectorul-şef, colonelul Vasile Bocea, care i-a felicitat pentru alegerea făcută şi le-a comunicat că din acest moment fac parte dintr-un colectiv coeziv, care are nevoie de tinereţea şi elanul lor.
Criză de vaccinuri contra Hepatitei B pentru nou-născuţi la Satu Mare
Marti, 29 Iulie 2014
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Satu Mare, Dorina Dragoş Guran, a anunţat marţi, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că în unităţile spitaliceşti din judeţul Satu Mare nu mai există nici o doză de vaccin împotriva Hepatitei B, care trebuie administrat, în mod normal, tuturor nou-născuţilor în primele 24 ore de viaţă. Potrivit declaraţiilor şefei DSP, criza persistă deja de aproape două luni şi sunt afectaţi aproximativ 500 de copii care s-au născut în această perioadă.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici