Sambata, 25 Octombrie 2014 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleBlogZoneCAUTA     Web  satumareonline.ro       
Protest aplanat de prefectul Eugeniu Avram la Vama Halmeu
Prefectura Satu Mare - Duminica, 16 Februarie 2014

Urmare a protestului cetăţenilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu din data de 15.02.2014, începând cu ora 16, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Poliţiei de Frontieră şi Punctului Vamal pentru a discuta concret cu protestatarii despre doleanţele acestora.

Discuţia a avut loc la Primăria comunei Halmeu, unde prefectul le-a explicat cetăţenilor despre necesitatea introducerii măsurilor prevăzute în Ordinul ANAF nr. 3477/2013 care defineşte caracterul ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajul călătorilor care vin dintr-o ţară terţă spaţiului extracomunitar.

După discuţii concrete, cetăţenii au înţeles obligativitatea celor care vin dintr-o ţară terţă de a respecta normele prevăzute în ordin, conştienţi fiind despre efectele juridice ale acestuia în caz de nerespectare.

Prefectul Eugeniu Avram i-a asigurat pe cetăţeni că va transmite doleanţele lor Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României. Cetăţenii au mai precizat că ei nu urmăresc să săvârşească speculă, ci doar să-şi completeze veniturile.

Duminică, prefectul Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de lucru cu reprezentanţii factorilor cu atribuţii privind aplicarea Ordinului ANAF şi, împreună cu aceştia, s-a redactat un raport ce a fost trimis Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României.Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
Vizite : 290


Administratie

Președinții secțiilor de votare au fost instruiți
Vineri, 24 Octombrie 2014
Conducerea Biroului Electoral Județean Satu Mare împreună cu reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente, respectiv cei ai Instituţiei Prefectului, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi cei ai Direcției Județene de Statistică au început vineri, 24 octombrie 2014 seria instruirilor președinților și locțiitorilor secțiilor de votare. La prima ședință, desfăşurată vineri, 24 octombrie 2014, de la ora 9,00 au participat preşedinţii şi locţiitorii din Ardud, Livada, Agriş, Apa.
Decizii ale Comisiei de Circulație a Primăriei Satu Mare
Joi, 23 Octombrie 2014
Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a convocat joi Comisia de Siguraţă a Circulaţiei. În urma vizitelor efectuate în cartiere împreună cu echipa edilului şef, la întâlnirile cu cetăţenii au fost semnalate multe probleme care ţin de competenţa Comisiei de Siguranţă a Circulaţiei. Astfel în cadrul şedinţei de astăzi au fost soluţionate majoritatea solicitărilor. S-au aprobat următoarele măsuri: montarea semafoarelor cu buton la trecerile de pietoni în următoarele locaţii:
Tribunalul Satu Mare nu organizează în acest an Ziua Porților Deschise
Joi, 23 Octombrie 2014
Având în vedere lucrările de Reparaţii Capitale la clădirea Palatului de Justiţie din Satu Mare, ce au determinat condiţii improprii de muncă şi igienă, precum şi a pericolului ce-l reprezintă pentru siguranţa persoanelor clădirea Palatului de Justiţie, suntem în imposibilitate de a organiza în acest an Ziua Uşilor Deschise. Aceasta, cu atât mai mult, cu cât lucrările se desfăşoară pe tronsonul ce cuprinde accesul principal în clădire.
Cod galben de inundații pe râurile din bazinul hidrogradic Tur
Joi, 23 Octombrie 2014
Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele 12 ore şi a celor prognozate pentru următoarele ore se pot produce creşteri importante de debite şi niveluri cu depăpşirea COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinul hidrografic Tur aferente judeţului Satu Mare. În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă”.
Şeful Autorităţii pentru Restituirea Proprietăţilor vine la Satu Mare
Luni, 20 Octombrie 2014
Miercuri, 22 octombrie 2014, de la ora 16,00, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ din Satu Mare va avea loc o întâlnire de lucru cu preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu. Sunt invitaţi să participe toţi cetăţenii din judeţul Satu Mare, beneficiari ai legilor proprietăţii care fac obiectul restituirii în natură sau al acordării de măsuri compensatorii (Legea Nr.165/2013, Legea Nr.247/2005).
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici