Marti, 22 Iulie 2014 Anunţuri     Galerie Foto     Harta judeţului     Harta Satu Mare     Coduri poştale     Party Foto    
HomeLocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieInterneExterneSportDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleBlogZone

CAUTA     Web  satumareonline.ro       
Protest aplanat de prefectul Eugeniu Avram la Vama Halmeu
Prefectura Satu Mare - Duminica, 16 Februarie 2014

Urmare a protestului cetăţenilor de la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu din data de 15.02.2014, începând cu ora 16, prefectul Eugeniu Avram s-a deplasat împreună cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Poliţiei de Frontieră şi Punctului Vamal pentru a discuta concret cu protestatarii despre doleanţele acestora.

Discuţia a avut loc la Primăria comunei Halmeu, unde prefectul le-a explicat cetăţenilor despre necesitatea introducerii măsurilor prevăzute în Ordinul ANAF nr. 3477/2013 care defineşte caracterul ocazional al introducerii în România de bunuri aflate în bagajul călătorilor care vin dintr-o ţară terţă spaţiului extracomunitar.

După discuţii concrete, cetăţenii au înţeles obligativitatea celor care vin dintr-o ţară terţă de a respecta normele prevăzute în ordin, conştienţi fiind despre efectele juridice ale acestuia în caz de nerespectare.

Prefectul Eugeniu Avram i-a asigurat pe cetăţeni că va transmite doleanţele lor Ministerului Finanţelor, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României. Cetăţenii au mai precizat că ei nu urmăresc să săvârşească speculă, ci doar să-şi completeze veniturile.

Duminică, prefectul Eugeniu Avram a convocat o şedinţă de lucru cu reprezentanţii factorilor cu atribuţii privind aplicarea Ordinului ANAF şi, împreună cu aceştia, s-a redactat un raport ce a fost trimis Ministerului Finanţelor Publice, Ministerului Afacerilor Interne şi Guvernului României.Trimite pe mess Trimite pe mail
Noteaza


POSTEAZA COMENTARIUL TAU
Autor :

E-mail : (nu se va publica)

Web :

Notificare pe mail la raspunsuri ?

Rezultatul adunarii este :
+ =   [de ce?]
Comentariu :

caractere ramase.    
Responsabilitatea juridica revine in totalitate autorului.
Vizite : 234


Administratie

USL trăieşte, Ghitza’l nost’ is back!
Luni, 21 Iulie 2014
Mare furtună într-un pahar cu apă a fost luni, la şedinţa Consiliului Judeţean, validarea mandatului lui Gheorghe Ciocan, care urma să preia locul lăsat liber de colegul său de partid, Ciprian Ardelean, în urma promovării acestuia în funcţia de consilier al premierului Victor Ponta. Preşedintele Adrian Ştef a dispus instituirea unei pauze de 5 minute pentru clarificarea problemei în Comisia de validare a mandatului, pauză ce s-a întins pe o jumătate de oră.
La Satu Mare pașapoartele se pot elibera cu programare
Luni, 21 Iulie 2014
Pentru a veni în ajutorul cetăţenilor din judeţul Satu Mare, Instituţia Prefectului a stabilit că şi în acest an se introduce, pe timpul verii, programarea anticipată în vederea eliberării paşapoartelor. Astfel, în perioada 22 iulie-31 august 2014, de luni până vineri între orele 8.30-16.30 persoanele interesate se pot înscrie pe listele de ordine, fie personal la Ghişeul de Informaţii din cadrul SPCEEPS Satu Mare, fie telefonic.
Microbuse şcolare noi pentru 27 comune din judeţul Satu Mare
Vineri, 18 Iulie 2014
Din cele 32 microbuse şcolare solicitate de la Guvern, judeţului Satu Mare i-au fost repartizate 27 de asemenea autovehicule, toate urmând să-i deservească pe elevii din zonele rurale care trebuie să parcurgă distanţe mari ca să ajungă la şcolile din centrele de comună. Potrivit informaţiilor prezentate vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, de prefectul Eugeniu Avram şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, microbusele vor ajunge la şcolile din toate regiunile judeţului.
Cinci sute de apartamente reabilitate termic la Satu Mare
Joi, 17 Iulie 2014
Primarul municipiului Satu Mare, dr. Coica Costel Dorel a semnat joi, 17 iulie, contractul de finanţare ,,Măsuri de eficienţă energetică la blocurile de locuinţe” prin care se vor reabilita termic un număr de 124 de apartamente (44 apartamente situate pe str. Careiului nr.16, bl.C13; 80 apartamente Drum Careiului bl.C12 – bl.C14) Valoarea contractului este de 2.004.696,26 lei din care aproximativ 60% sunt fonduri Europene, 20% din bugetul local al municipiulu.
Vehiculele cu numere provizorii sau de probă pot fi introduse în România
Miercuri, 16 Iulie 2014
Din cazuistica înregistrată la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere s-a constatat că sunt cetăţeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieşi în/din ţară, la volanul unor autovehicule şi remorci care au montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autorităţile din Republica Federală Germania, cât şi cele de tip „P” eliberate de Ungaria (cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto), IGPF reamintește prevederile legale.
Echipa     Contact     creat de Altersoft
 
Statistici