Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Altfatter Tamas Ferenc a fost instalat oficial în funcţia de subprefect
Florin Răchitan  - Luni, 24 Martie 2014

Noul subprefect al judeţului Satu Mare, Altfatter Tamas Ferenc, numit de UDMR în locul ocupat până nu demult de Cristian Sassu, dar rămas vacant după ieşirea PNL din coaliţia de guvernare, a fost instalat oficial în această funcţie luni seara, în cadrul unei ceremonii scurte şi sobre, la care au fost prezenţi, alături de oficialităţile judeţene, ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Korodi Attila, precum şi directorul general din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Mihart, responsabil de coordonarea prefecturilor din ţară.

În faţa unei săli de şedinţe mai plină ca niciodată de lideri judeţeni şi primari UDMR, Constantin Mihart a dat citire Hotărârii de Guvern prin care fostul subprefect este eliberat din funcţia în care a fost detaşat provizoriu de la conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar noul subprefect este numit oficial în funcţie, după care Altfatter Tamas a depus jurământul de credinţă, conform protocolului.

Au urmat, apoi, luările de cuvânt ale oficialităţilor prezente, fiecare insistând, în discursurile lor, pe ideea de normalitate reinstaurată în judeţul Satu Mare odată cu această numire politică.

Ministrul Korodi Attila a declarat a că aceasta este normalitatea specifică regiunii noastre şi nu manifestările extremiste de săptămâna trecută, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a menţionat că el a insistat mereu pe această normalitate şi consideră că UDMR a fost întotdeauna un partener corect şi onest în alianţele pe care le-a încheiat cu PSD.

Prefectul Eugeniu Avram s-a arătat nerăbdător să înceapă colaborarea cu noul coleg care i-a fost recomandat ca fiind specialist în administraţia publică, iar preşedintele Organizaţiei Judeţene a UDMR, senatorul Pataki Csaba, l-a asigurat că acesta este „un om liniştit şi echilibrat”, care „nu îşi va schimba naţia sau culoarea politică pentru a rămâne în funcţie”, trimiţând astfel săgeţi către fostul subprefect, cel care a sărit în barca liberalilor în momentul în care portocaliii, care-l numiseră iniţial în funcţia de prefect, au pierdut guvernarea.

„Cred că, odată cu numirea mea, s-a restabilit un echilibru existent de ani de zile în judeţul Satu Mare. În cei 10 ani de activitate în administraţia publică am dovedit că sunt un om de echipă şi abia aştept să-l conving şi pe domnul prefect şi pe noii mei colegi de acest aspect” – a declarat noul subprefect.

Altfatter Tamas, în vârstă de 34 ani, este economist de profesie, dar are şi studii superioare în domeniul juridic, inclusiv Masterat în Drept Civil. El e căsătorit, are o fiică şi a fost angajat în ultimii zece ani la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale din Satu Mare.

La ieşirea din sala de şedinţe, liderul local al Forumului Democrat German, Ştefan Kaiser, a remarcat, hâtru, făcând aluzie la originea etnică a lui Altfatter Tamas: „E clar că un bun subprefect UDMR-ist trebuie să fie şvab”! ;))

2068 vizite
Distribuie pe