Locale Altele
Luni, 25 Mai 2020
Luni, 25 Mai 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început marea reabilitare a reţelelor de apă-canal în Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 5 Mai 2014

În prezenţa primarului municipiului Satu Mare, Dorel Coica, directorul societăţii Apaserv, Dan Stegerean, a dat undă verde proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare de pe mai multe străzi din oraş.


Este vorba despre o investiţie în valoare totală de aproape 22 milioane de lei, cu fonduri asigurate de Uniunea Europeană prin POS Mediu, în urma căreia vor fi reabilitate până anul viitor aproximativ 8 km de reţele de apă şi 15 km de reţele de canalizare.

Lucrările, ce vor fi executate de o asociere româno-maghiară a firmelor Depona, Silcomprest şi Zemplenko, au fost demarate luni la intersecţia dintre Drumul Careiului şi strada Platanului.

„Referințele noastre despre firmă sunt bune, și-au făcut treaba bine şi în alte judeţe, dar am ținut să fiu prezent în mod special astăzi alături de ei, deoarece ei nu mă cunosc şi trebuie să știe că eu am un alt stil de lucru. Voi fi tot timpul pe capul lor împreună cu echipa mea ca lucrurile să se deruleze și în timp și din punct de vedere calitativ foarte bine. În momentul în care vom descoperi probleme bineînțeles că o să încercăm să le remediem rapid, ca să nu depășim termenul de finalizare a proiectului.

Rugămintea mea, dacă se poate, este să lucreze ca pe timpul lui Ceaușescu, atunci când obiectivele unui cincinal se realizau în 4 ani. În cazul nostru am rugămintea ca termenul de 27 de luni prevăzut în proiect cu tot cu eventuale remedieri ale defecţiunilor, să se reducă simţitor, pentru a nu crea disconfort populației” – a atras atenţia edilul-şef.

Reţelele de apă vor fi reabilitate pe străzile Făgărașului, Ganea, Fântânele, Alecu Russo, Bârgăului, Cibinului, Codrului, Dorna, Lucian Blaga, Jiului, Dariu Pop, 1 Decembrie, Magnoliei, Wolfenbuttel, Fabricii, de asemenea în cartierele Micro 15, Micro 17 și Mal Stâng Someș.

Reabilitarea și extinderea rețelelor de canalizare se va realiza pe următoarele străzi: Rodnei, Rosetti, Făgărașului, Brândușa – Arinului, Diana II, Dara, Poligonului, Odobescu I și II, Vasile Lucaciu, Șețiu Ștefan, Andron Ioniță, Platanului, Carei I și II, Energiei, Magnoliei I și II, Toamnei, 1 Iunie, Banat, Depozitelor I și II.

804 vizite
Distribuie pe