Locale Altele
Marti, 14 Iulie 2020
Marti, 14 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ambulanţele întârzie din cauza drumurilor necurăţate de zăpadă şi gheaţă
Leontina Volosciuc  - Luni, 19 Ianuarie 2009

Coşmarul drumurilor înzăpezite le-a dat la sfârşitul săptămânii trecute fiori reci angajaţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Satu Mare, care au răspuns cu greu solicitărilor primite.

Din cauza străzilor şi a şoselelor pline cu zăpadă şi gheaţă, autosanitarele au ajuns la solicitări cu întârzieri de zeci de minute şi au fost cazuri în care nici nu au putut onora solicitările sătmărenilor.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Satu Mare, Mihaela Pop, a declarat că în week-end, pe lângă cei 405 sătmăreni care s-au deplasat la UPU cu maşinile proprii sau cu ce au avut la îndemână, 269 de cetăţeni au solicitat intervenţia ambulanţelor, dintre care 72 erau grav bolnavi.

“Nu e destul că avem un număr mic de maşini, 13, oraşul Satu Mare fiind printre primele pe ţară atât la deficitul de autosanitare, cât şi la cel de personal, ne mai confruntăm şi cu străzile pline de zăpadă şi necurăţate”, a  declarat Mihaela Pop.

Şi ambulanţa SMURD a avut probleme cu întârzierile la intervenţii, maşina fiind solicitată în multe cazuri.

Directorul SC Florisal SA Satu Mare, firma care se ocupă cu dezăpezirea drumurilor oraşului, Vasile Puşcaş, a precizat că în week-end 12 pluguri şi 3 maşini care împrăştie sare au fost pe teren, dar se pare că din cauza precipitaţiilor abundente nu au făcut faţă şi nu au reuşit să cureţe toate drumurile. 

Tags: ambulanta  intarzieri  drumuri  
1187 vizite
Distribuie pe