Locale Altele
Miercuri, 29 Martie 2023
Mie, 29 Mar 2023
„Mult zgomot pentru nimic” de Shakespeare, la Consiliul Local
Florin Răchitan  - Joi, 29 Mai 2014

Profitând de lipsa primarului Dorel Coica, plecat la Bucureşti la discuţii cu premierul Victor Ponta, unii consilieri ai Opoziţiei (sau nu) au încercat să facă show în direct în faţa camerelor de luat vederi pe marginea unor proiecte de hotărâre.


Astfel, trecând peste populismul obişnuit al consilierului PD-L Cosmin Raţiu, acum a fost rândul UDMR-istului Maskulik Csaba să iasă la rampă cu o propunere de genul acesta chiar la primul proiect de hotărâre a şedinţei de joi a Consiliului Local Satu Mare, referitor la impozitele locale ce se vor plăti anul viitor.

Conform acestui proiect de hotărâre, persoanele fizice care îşi plătesc integral impozitele până la sfârşitul lunii martie beneficiază de o reducere de 10% din valoarea acestora, în timp ce persoanele juridice, adică firmele, au parte de reducere de doar 5%.


Maskulik a propus ca şi firmele să beneficieze de aceeaşi reducere ca şi persoanele fizice, adică 10%, aceasta fiind considerată o măsură de sprijin pentru investitori în economia sătmăreană.

Viceprimăriţa Marcela Papici i-a reamintit că ar fi avut ocazia să facă această propunere la şedinţa comisiei de specialitate din care face parte, sugerând că a ieşit acum cu această propunere, în plenul şedinţei Consiliului Local, doar pentru a beneficia de avantajul transmisiei în direct la posturile locale de televiziune.

După multe discuţii de bla-bla pe această temă, când a sosit vremea votului, chiar şi cel care a iniţiat discuţiile, adică Maskulik Csaba, a votat pentru proiect în forma lui iniţială, ceea ce înseamnă că anul viitor persoanele fizice vor beneficia de reducere de 10%, iar firmele de 5% din valoarea impozitelor locale, dacă le plătesc până în 31 martie.

Apoi, spre sfârşitul şedinţei, deşi toată lumea se aştepta să fie scandal mare pe marginea numirii oficiale a controversatului om de afaceri Vasile Ţăranu în funcţia de director al Teatrului de Nord, atât consilierii Puterii, cât şi cei ai Opoziţiei au tăcut ca purceii în păpuşoi, proiectul de hotărâre în acest sens fiind aprobat fără probleme, cu majoritate confortabilă de voturi. 

1225 vizite
Distribuie pe