Locale Altele
Joi, 25 Aprilie 2024
Joi, 25 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bani pentru reabilitarea termică a blocurilor din 14 Mai şi Horea 8
Florin Răchitan  - Luni, 2 Iunie 2014

Primarul Dorel Coica s-a întors de la întâlnirea din Bucureşti cu premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea cu o suplimentare de 500.000 de lei la bugetul prevăzut pentru reabilitarea termică a blocurilor din Satu Mare, un program pe care l-a promis în campania electorală din urmă cu doi ani.

Din aceşti bani se vor putea reabilita termic blocurile nr. 2, 3 şi 4 din cartierul 14 Mai, respectiv cel de pe strada Horea nr.8.

Edilul-şef a explicat că a ales blocurile respective, deoarece sunt prea puţine şanse ca acestea să obţină fonduri europene pentru asemenea lucrări, de aceea Primăria va suporta, practic, toate cheltuielile legate de această investiţie.

În acelaşi timp, Dorel Coica i-a îndemnat pe administratorii blocurilor mai mari să-şi depună dosarele la Primărie pentru a beneficia de fondurile europene pe care le au la dispoziţie pentru reabilitări termice până în 2020.

În cadrul conferinţei de presă de luni, primarul a prezentat şi o listă cu străzile pe care se fac diverse lucrări de reabilitare şi modernizare în această perioadă: Bulevardul Independenţei, Ion Vidu, Ganea, Brânduşei, Fagului, Bradului şi Siretului.

Tot acum încep şi lucrările de ridicare a capacelor de canal la nivelul noilor straturi de asfalt, lucrări neglijate în anii trecuţi din cauza ignorării acestui aspect în contractele încheiate cu firmele care asfaltau străzi. Primăria a identificat 1.700 de astfel de capace de canalizare pe teritoriul municipiului Satu Mare.

„Acum aşteptăm ca Florisal să finalizeze amenajarea spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă în preajma noilor parcări din Micro 16, aşa cum s-a angajat să facă, după care vom face ordine în Micro 17, acolo unde am constatat multe nereguli şi e nevoie de lucrări ample de reabilitare şi modernizare a zonei” – a încheiat primarul Dorel Coica.  

1391 vizite
Distribuie pe