Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierii locali se simt fraieriţi în privinţa finanţării Olimpiei
Florin Răchitan  - Luni, 11 August 2014

Într-o atmosferă de vacanţă, marcată de absenţa mai multor colegi plecaţi în concediu, consilierii locali sătmăreni au votat luni, în şedinţă extraordinară, rectificarea de buget oarecum normală după prima jumătate a anului.

Atât proiectul de hotărâre cu privire la rectificarea bugetului municipiului Satu Mare, cât şi cel al bugetului societăţii Transurban au fost aprobate cu unanimitate de voturi, nu înainte ca doi UDMR-işti să facă observaţii punctuale la fiecare proiect.

Astfel, Maskulik Csaba a atras atenţia asupra faptului că din 2012 până acum se pare că Primăria Satu Mare a contribuit la finanţarea clubului de fotbal Olimpia cu sume mai mari decât Consiliul Judeţean, deşi acesta din urmă se consideră susţinătorul principal al clubului.

„Eu cred că suntem fraieriţi, în condiţiile în care anul trecut am dat un milion de lei la Olimpia, în timp ce Consiliul Judeţean a plătit doar 900.000, iar anul acesta plătim încă 1,2 milioane de lei şi se pare că nici de data aceasta Consiliul Judeţean nu ţine pasul cu noi. Cheltuim aceşti bani în timp ce pentru studiile de fezabilitate necesare unor proiecte importante pentru dezvoltarea oraşului alocăm doar câte 1.000 de lei” – a afirmat Maskulik.

Primarul Dorel Coica i-a dat asigurări că se va analiza dacă într-adevăr aşa stau lucrurile şi le va lămuri în cadrul unei întâlniri pe care doreşte s-o aibă cu preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. „Dacă se confirmă cele spuse de dumneavoastră, vom discuta situaţia aici, împreună şi rămâne la latitudinea noastră ce decizie vom lua în privinţa sprijinului pentru următorul sezon de campionat” – a anunţat Dorel Coica.

În altă ordine de idei, Nits Janos şi-a exprimat nedumerirea faţă de unele cheltuieli cel puţin ciudate ce se regăsesc în bugetul societăţii Transurban, solicitând o verificare mai atentă a acestora.

Edilul-şef a recunoscut că, deşi situaţia pare să se amelioreze la Transurban, mai sunt multe aspecte neclare, dând exemplul unor ingineri care fac comenzi pentru piese inutile de la firme „prietene”, în timp ce managementul este ameninţat cu greva de către sindicalişti în cazul în care „îşi bagă prea adânc nasul” în asemenea afaceri.

„Reformele pe care le-am început la Transurban vor continua şi am contactat deja unele firme private de transport public, pentru a avea asigurată o rezervă în cazul în care sindicaliştii vor mai face presiuni sau vor recurge la gesturi extreme de protest, ca greva sau blocarea circulaţiei pe unele artere din oraş” – a încheiat Dorel Coica.

1178 vizite
Distribuie pe