Locale Altele
Joi, 26 Mai 2022
Joi, 26 Mai 2022
Au început lucrările de reabilitare a DN19 între Livada – Huta Certeze
Florin Răchitan  - Vineri, 29 August 2014

Aşa cum au promis premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea în timpul vizitei pe care au efectuat-o la Satu Mare la sfârşitul săptămânii trecute, s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Drumului Naţional 19 între Livada şi limita de judeţ cu Maramureş de la Huta Certeze, lucrările continuând şi în judeţul vecin, până la Sighetu Marmaţiei.

Prefectul Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, şi vicepreşedintele Mircea Govor au prezentat vineri ziariştilor primul kilometru de drum asfaltat la intrarea în comuna Vama. Pe acest tronson, în lungime de 24 km până la limita de judeţ se realizează lucrări pregătitoare constând în repararea degradărilor - plombări, după care se aşterne un strat de beton asfaltic în grosime medie de 6 cm.

În paralel, pe tronsonul de la Livada până la ieşirea din Oraşu Nou, în lungime de 17,4 km deoarece îmbrăcămintea rutieră este din beton de ciment (dale), se vor efectua lucrări pregătitoare constând din colmatarea fisurilor, repararea degradărilor, după care se vor aşterne 2 straturi de şlam bituminos în grosime maximă de 2 cm.

Lucrările au fost comandate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, iar firma executantă este Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări Cluj. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 octombrie 2014, dar şefii judeţului şi-au exprimat speranţa că acestea se vor realiza până la sfârşitul lunii septembrie.

„Eu vreau să mulţumesc premierului Victor Ponta şi vicepremierului Liviu Dragnea. Aşa cum au promis la ultima vizită, acest lucru se întâmplă. Mulţi au zis că e o promisiune de campanie electorală, dar azi dovedim că Ţara Oaşului este importantă nu numai pentru judeţul Satu Mare, ci şi pentru România, pentru Guvernul României” - a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

„DN 19 a fost un of al tuturor celor care locuiesc în această zonă, de la Livada şi până la Sighet. Au început spre Sighet, urmând ca de luni să înceapă şi porţiunea dinspre Livada spre Negreşti. Sunt foarte mulţumit, nu am crezut că lucrurile se vor mişca atât de repede, asta înseamnă că domnul prim-ministru şi domul vice-prim-ministru imediat cum au ajuns la Bucureşti au şi dispus să se înceapă lucrările. Până în 20 septembrie va fi terminată această porţiune, urmând ca în judeţul Maramureş să se facă ceilalţi 22 de km care au rămas până la Sighet. În decurs de trei săptămâni, cei 42 de km vor fi realizaţi” - a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor.

2629 vizite
Distribuie pe