Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
De azi, biletele pe autobusele Transurban se pot plăti şi prin SMS
Florin Răchitan  - Luni, 15 Septembrie 2014

Sătmărenii au de azi la dispoziţie o metodă facilă şi la îndemâna majorităţii populaţiei pentru a achita contravaloarea biletelor de călătorie pe autobusele Transurban, plata prin SMS, municipiul Satu Mare implementând acest sistem modern după modelul altor oraşe în care funcţionează cu succes.

Detalii despre funcţionarea sistemului şi modalităţile de plată au fost oferite luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de primarul Dorel Coica, noul director al Transurban, Ionuţ Bujor, şi directorul comercial al societăţii contractante Simplus Invest, Gabriel Popovici.

Astfel, la urcarea în autobuz, orice călător are posibilitatea să trimită de pe telefonul mobil propriu un SMS către numărul 7525, iar în textul SMS-ului trebuie să specifice doar numărul liniei pe care circulă autobusul respectiv. În cazul în care călătorul solicită un abonament valabil pe toate liniile timp de 24 ore, în SMS trebuie să scrie doar litera A.

Pensionarii şi elevii, care beneficiază de diferite reduceri şi gratuităţi pe cursele Transurban trebuie să adauge, lângă numărul liniei, şi literele P, respectiv E. De asemenea, cei care circulă cu autobusele pe liniile speciale rezervate curselor Draxlmaier, vor scrie în textul SMS-lui litera D.

De-altfel, toate aceste instrucţiuni vor fi expuse la vedere pe toate autobusele din oraş, iar după trimiterea SMS-ului fiecare călător va primi un mesaj de confirmare şi un cod de verificare, pe care va trebui să-l prezinte controlorilor pe display-ul telefonului, acesta constituind dovada efectuării plăţii.

Un bilet de călătorie va fi taxat cu 0,45 euro (cu excepţia celor de care beneficiază pensionarii sau elevii cu diferite reduceri şi gratuităţi), iar un abonament pe o zi întreagă pe toate liniile va costa 1,10 euro.

Aceste sume se vor regăsi pe facturile pe care le primesc lunar abonaţii la cele trei reţele mobile funcţionale în România (Orange, Vodafone, Digi Mobil), respectiv vor fi retrase automat de pe cardurile prepay, de aceea este important să verificaţi înainte de efectuarea călătoriei dacă aveţi fonduri suficiente pe cartelă. Dacă nu aveţi, riscaţi să suportaţi sancţiunile obişnuite în asemenea situaţii, în cazul unor controale.

Gabriel Popovici estimează, pe baza experienţei din alte oraşe, că vânzările prin SMS vor avea o pondere de aproximativ 40% din vânzările totale de bilete în municipiul Satu Mare. Acest sistem completează reţeaua de automate, de chioşcuri proprii şi de parteneri ai societăţii Transurban care pun în vânzare bilete de autobuz în diferite zone ale oraşului. 

4230 vizite
Distribuie pe