Locale Altele
Marti, 22 Septembrie 2020
Marti, 22 Sept 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A început Marea Curăţenie pe terenurile neîngrijite de proprietari
Florin Răchitan  - Marti, 16 Septembrie 2014

Aşa cum a anunţat la una dintre şedinţele anterioare ale Consiliului Local, primarul Dorel Coica a pornit campania de curăţare a terenurilor neîngrijite de proprietari pe teritoriul municipiului Satu Mare, iar aceştia vor suporta consecinţele neglijenţei lor.

Primul teren vizat a fost cel de pe Bulevardul Cloşca, situat chiar la intrarea în cartierul Micro 14, aflat acum în proprietatea unui cetăţean din Ungaria, dar care se pare că şi-a schimbat de mai multe ori proprietarii în ultimii ani, datorită potenţialului destul de însemnat din punct de vedere economic.

Niciunul dintre foştii proprietari şi nici cel actual nu a făcut vreo investiţie în zonă, astfel că terenul, mare cât un parc, este năpădit acum de tufişuri şi buruieni, inclusiv de ambrozia (iarba pârloagelor), care provoacă alergie multor sătmăreni.

La întâlnirea pe care a avut-o săptămâna trecută cu locuitorii din cartierul Micro 14, mulţi cetăţeni i s-au plâns primarului de situaţia insuportabilă din zona respectivă, deoarece, în lipsa pazei şi a amenajărilor edilitare, terenul a devenit un fel de tabără improvizată pentru boschetari, cu grămezi de gunoaie aruncate aiurea şi cu mirosuri pestilenţiale de WC public.

Un „comando” format din voluntari ai Asociaţiei Stea şi din beneficiari ai ajutoarelor Serviciului Public de Asistenţă Socială, care trebuie să execute, conform legii, muncă în folosul comunităţii, au intrat pe proprietatea privată prin gardul care oricum era dat la o parte şi au început să adune gunoaiele şi să taie buruienile, urmând să ardă iarba pârloagelor.

Conform estimărilor directorului societăţii Florisal, sosit la faţa locului, Vasile Puşcaş, acţiunea va dura în acel loc până sâmbătă, urmând ca echipa să se mute apoi pe alte terenuri indicate de cetăţeni la întâlnirile pe care le au cu edilul-şef.

De-altfel, Dorel Coica a anunţat că toate cheltuielile pentru curăţarea terenurilor vor fi suportate de proprietarii acestora, în caz contrar urmând să iniţieze procedurile de expropriere în interes public. În cazul terenului de pe Cloşca, primarul a anunţat că i se pare ideal pentru construirea unor locuinţe sociale pentru tineret.

„Nu mă interesează unde e proprietarul, poate să fie şi în America, noi tot o să-i trimitem factura pentru această curăţenie, iar dacă nu plăteşte, vom începe procedurile de expropriere şi îi vom găsi o utilitate publică. La fel vom proceda cu toate terenurile pe care le vom găsi neîngrijite, în tot oraşul” – a atenţionat primarul Dorel Coica.

1400 vizite
Distribuie pe