Locale Altele
Luni, 24 Septembrie 2018
Luni, 24 Sept 2018
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adunarea Generală a Asociației Municipiilor a avut loc la Satu Mare
Veronica Hodas  - Sambata, 27 Septembrie 2014

Primarul municipiului Satu Mare Dorel Coica, a fost vineri, gazda marelui eveniment intitulat Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România.

La evenimentul desfășurat în premieră la Satu Mare s-au adunat 60 de primari, viceprimari și secretari de municipii din țară.

În cadrul lucrărilor Adunării Generale, membrii AMR au dezbătut probleme de natură legislativă de interes pentru administraţia publică locală și au avut loc discuții legate de Raportul Comitetului Director al AMR pentru perioada octombrie 2013- august 2014.

După ședința adunării generale care s-a ținut la Hotelul Dana I, a avut loc și o conferință de presă în cadrul căreia, președintele AMR și totodată primarul municipiului Pitești, Tudor Pendiuc a declarat că principalele probleme discutate au fost modificarea Legii polițiștilor locali și majorarea salarizării în administrația publică, problemele proiectelor de mediu și cele legate de câinii vagabonzi. Toate municipiile din România se confruntă cu astfel de probleme.

Fostul ministru al Regiunii Bruxelles (Belgia) Evelyne Huytebroeck, ofițerul de politici pentru schimbări climatice din cadrul ICLEI Europe, Carten Rothballer, secretarul de stat în Ministerul Fondurilor Europene, Alin Mitrică, președintele AMR, Tudor Pendiuc și secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sirma Caraman au fost prezenți și ei la acest eveniment.

282 vizite
Distribuie pe

Sătmăreanul Valentin Macec, consul al României la Londra
Luni, 10 Septembrie 2018
Fostul vicepreședinte (pentru o perioadă scurtă) a Consiliului Județean Satu Mare, Valentin Macec, a fost instalat oficial, vinerea trecută, într-unul dintre cele trei posturi de consuli ai Ambasadei României de la Londra.   continuare

Ioana Bran la reuniunea miniștrilor de Tineret din UE. Se triplează numărul tinerilor din Programul Erasmus!
Marti, 4 Septembrie 2018
Ministrul Tineretului și Sportului din România, deputatul sătmărean Ioana Bran...   continuare

Cum ajungi șef la parcări în Satu Mare? Cu cât mai multă pagubă!
Luni, 27 August 2018
Mai țineți minte locurile de parcare ”strâmte” amenajate în anul 2014 în câteva zone din Micro 16 și Micro 15 (Aleea Milcov)?   continuare

Transferul Hotelului Sport către municipiul Satu Mare este o prioritate pentru Ioana Bran
Vineri, 24 August 2018
După entuziasmul anunțului făcut de Primărie cu privire la preluarea Hotelului Sport de către...   continuare

Soclul statuii lui Vasile Lucaciu, neglijat în Anul Centenarului
Joi, 23 August 2018
Consilierul județean Adrian Cozma atrage atenția asupra unui alt aspect al neglijenței administrației locale, căreia i-a căzut victimă, din nou, statuia lui Vasile Lucaciu din parcul central al municipiului Satu Mare. Soclul statuii așteaptă sărbătoarea Centenarului Unirii cu o cifră lipsă la anii care indică...   continuare