Locale Altele
Marti, 30 Noiembrie 2021
Marti, 30 Nov 2021
Județul Satu Mare este pregătit pentru alegerile prezidențiale
Veronica Hodas  - Miercuri, 8 Octombrie 2014

Prefectul Județului Satu Mare, Eugeniu Avram, subprefectul Alfatter Tamas și președintele Biroului Electoral Județean Satu Mare, Adriana Vîlcu au susținut, miercuri, o conferință de presă în care au transmis informațiile cu privire la stadiul alegerilor prezidențiale.

Așadar, numărul de alegători în județul Satu Mare este de 317.918 mii și vor fi amplasate un număr de 334 secții de votare.

Prefectul a afirmat că la nivelul județului Satu Mare, cu sprijinul Autorității Electorale Permanente s-a realizat instruirea secretarilor și a primarilor unităților admnistrativ teritoriale din Satu Mare, cu privire la sarcinile ce le revin în organizarea și desfășurarea alegerilor. De asemenea,  „a fost realizată și instruirea persoanelor care pot fi desemnate prin tragere la sorți pentru funcția de președinte al secției de votare sau locțiitor al acestuia. Este vorba de candidații care intenționează să participe pentru prima dată la acest procest electoral”, a menționat prefectul.

După această instruire s-a întocmit lista cu persoanele care pot fi desemnate prin tragere la sorți ca președinți sau locțiitori ai acestora în birourile electorale ale secțiilor de votare și a fost transmisă Autorității Electorale Permanente în vederea obținerii avizului.

S-a încheiat procedura întocmirii listei cu persoane ce pot fi desemnate, prin tragere la sorţi, ca preşedinţi sau locţiitori ai acestora în birourile electorale ale secţiilor de votare, şi a fost transmisă Autorităţii Electorale Permanente în vederea obţinerii avizului (3 octombrie).

S-a transmis o circulară tuturor unităţilor administrativ teritoriale în vederea respectării termenului de aducere la cunoştinţă publică a delimitării şi numerotării fiecărei secţii de votare, precum şi a locurilor de desfăşurare a votării (în 3 octombrie). Sunt 334 de secţii, cu minore modificări de sedii comparativ cu cele existente la alegerile europarlamentare

A avut loc completarea Biroului Electoral Judeţean Satu Mare cu reprezentanţii partidelor politice parlamentare care au propus candidaţi(în 1 şi 2 octombrie)

Președintele BEJ Satu Mare a declarat că în 23 octombrie va avea loc tragerea la sorţi a preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare.

Începând din 24 octombrie vor avea loc instruirile preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare. Instruirile se vor derula în mai multe serii, la Satu Mare, Carei şi Negreşti-Oaş.

Din punct de vedere bugetar, județului Satu Mare i s-a alocat suma de 2.165.000 lei din care cheltuielile personalului sunt de 1.680.000 lei, bunuri și servicii 470.000 lei și investiții 15.000 lei.

În ceea ce privește îndemnizațiile membrilor Biroului Electoral al Secțiilor de Votare, președintele secției și locțiitorii vor primi suma de 85 lei/zi max. 5 zile în turul I și 4 zile în turul II, membrii – 65 lei/zi max 3 zile turul I + max 2 zile turul II. Persoanele- pază și biroul electoral al fiecărei secții de votare va primi 10 lei ca protocol în ziua votării.

Județul Satu Mare va primi de la București 350.000 buletine de vot, 1.670 ștampile votat, 320.000 autocolante, tabele electorale și broșuri de informare. Instituţia Prefectului va confecţiona ştampilele de control ale secţiilor de votare şi va achiziţiona rechizitele necesare fiecărei secţii de votare.

Pe raza județului Satu Mare, paza secțiilor de votare va fi asigurată de 668 lucrători din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, 326 lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor aigura paza la 163 secţii, 148 de efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean vor asigura paza la 74 de secţii, 112  lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Someş”  Satu Mare vor asigura paza la 57 de secţii, iar 80 de poliţişti de lucrători ai Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare vor asigura paza la 40 de secţii.

 

 

 

1369 vizite
Distribuie pe