Locale Altele
Vineri, 3 Iulie 2020
Vin, 3 Iul 2020
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
S-a inaugurat noua Secție de Interne la Spitalul Vechi Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 16 Octombrie 2014

Un eveniment important s-a petrecut joi, la Spitalul Județean II Satu Mare (Spitalul Vechi). În prezența oficialităților locale și a cadrelor medicale a avut loc inaugurarea Secției de Interne cu cele două compartimente noi, Endocrinologie și Reumatologie.

La eveniment au participat subprefectul Alfatter Tamas, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Govor și Rudolf Riedl, managerul Spitalului Județean Satu Mare, Erica Venemozer, directorul medical Paula Mare și cadre medicale.

Despre cele două secții vă spunem că se află la etajul trei al Spitalului Județean, iar datorită lucrărilor de reabilitare efectuate, atât medicii, cât și pacienții au parte de condiții corespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar.

Așadar, s-au efectuat lucrări de igienizare, zugrăvire, s-a reparat o parte din instalație, s-a schimbat imaginea saloanelor, a grupurilor sanitare, a anexelor, iar conform șefei de secției, Luminița Ardelean, reabilitarea Secției Interne este doar o etapă încheiată, iar „de acum urmează partea a doua, voi sesiza și de acum conducerea Spitalului Județean și Consiliul Județean că mai avem nevoie de o bază tehnico-materială pentru a putea oferi asistență medicală de calitate”.

Reumatologia cuprinde două compartimente cu câte cinci paturi, iar la Endocrinologie există un compartiment cu cinci paturi.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef a declarat că sistemul de sănătate este o prioritate pentru insituția pe care o conduce, iar din 2012 și până în prezent datorită consiliului s-au reabilitat foarte multe secții din spitalele județului. „Reabilitând spitalele și oferind condiții hoteliere europene, se vede clar grija noastră pentru sistemul de sănătate și totodată ne interesează și modul în care colegii noștri din sistemul de sănătate, cadrele medicale, reușesc să-și desfășoare activitatea”, a menționat Adrian Ștef.


Vicepreședintele Mircea Govor, a subliniat că și în următorii doi ani se vor efectua lucrări la spital și anume, „dorim să reușim să mansardăm la Spitalul de Urgență ambulatoriul și să facem corpul nou de clădire care după părerea mea va fi o realizare de excepție”.  De asemenea, se dorește mutatea secției de Neurologie la Spitalul de Urgență Satu Mare.

„Este o investiție benefică atât pentru pacienți, cât și pentru medici”, a spus subprefectul Alfatter Tomas, care a dorit să felicite atât Consiliu Județean, cât și conducerea spitalului pentru investiția făcută la nivelul instituției.


După tăierea panglicii inaugurale, oficialităţile prezente au vizitat saloanele de tratament ale Secției de Interne.

 

 

4266 vizite
Distribuie pe